Deși Samsung a anunțat suportul pentru aplicații terțe pentru Flex Mode de pe Galaxy Z Flip în timpul evenimentului de lansare, funcția a ajuns recent doar pe telefonul pliabil. În cadrul acestui anunț, firma sud-coreeană a anunțat, de asemenea, că permite RCS Messages pe mai multe smartphone-uri, în parteneriat cu Google.

Da, este cam confuz. Telefoanele Samsung susțin funcționarea RCS Messages de peste doi ani. Deci, ce s-a schimbat acum? Ei bine, mesajele RCS au fost acceptate pe telefoanele Galaxy doar dacă operatorul de telefonie mobilă le-a acceptat. Acum, Google și Samsung aduce mesaje RCS la telefoane, chiar dacă operatorul nu are suport pentru bogatul protocol de mesagerie. Dacă Google a extins RCS într-o anumită țară sau regiune, aplicația Samsung Messages ar începe automat să susțină mesajele RCS acolo.

RCS Messages poate înlocui SMS-urile în viitor

Aplicația Samsung cu RCS Messages permite utilizatorilor să efectueze mai multe lucruri. Poate face chat prin Wi-Fi și date mobile, să trimită și să primească fotografii și videoclipuri de înaltă rezoluție. Este similar aplicațiilor IM precum Facebook Messenger sau WhatsApp. Aplicația Mesaje RCS este disponibilă și pe desktop, ceea ce face ușor tranziția perfectă de la mobil la PC.

Samsung a anunțat că parteneriatul cu Google va aduce mesaje RCS către mai multe smartphone-uri Galaxy oficial la sfârșitul lunii aprilie. Cu toate acestea, nu este clar când vor beneficia de RCS Messages cei care au deja smartphone-uri Galaxy. Acest lucru nu înseamnă că Samsung își va înlocui aplicația proprie SMS cu Mesaje Google. Înseamnă doar că veți putea trimite mesaje RCS de la Samsung Messages către orice alt dispozitiv care utilizează mesajele RCS.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]SMS – Short Message Service sau serviciu mesaje scurte. Pe 3 decembrie 1992, inginerul Neil Papworth a trimis primul SMS cu textul „Merry Christmas” de la un computer către un telefon mobil Orbitel TPU 901 din rețeaua britanică Vodafone.[/vc_message]

Samsung a specificat că funcțiile RCS ale aplicației Messages variază în funcție de operator, dispozitiv și piață. Câțiva utilizatori au început să obțină noua funcție pe smartphone-urile lor Galaxy în ultimele zile, imediat după anunțul Samsung. Firma sud-coreeană a colaborat și cu Microsoft pentru a aduce integrarea mesajelor RCS în aplicația Your Phone pe Windows 10.