Samsung și Google lucrează la o versiune Android pentru telefoane pliabile

904

Samsung lucrează de ceva timp, lucru știut de toată lumea, la fabricarea unui smartphone cu afișaj pliabil. Dar, în plus față de diverse obstacole din domeniul hardware Samsung se confruntă cu unele probleme și în privința software-lui. Și este normal să fie așa, deoarece un smartphone cu ecran pliabil are două dimensiuni diferite de ecran.

Viitorul smartphone pliabil Samsung Galaxy X sau F, încă nu știm denumirea finală, are numele de cod Winner – câștigător. A fost în curs de dezvoltare de mai mulți ani. Chiar dacă prezentarea acestuia este prevăzută la începutul lui noiembrie 2018 la San Francisco, nu știm nimic concret, doar zvonuri, despre viitorul smartphone pliabil. Conform Bloomberg, preluat de site-ul WinFuture, proiectul nu este încă gata în toate privințele. Asta deoarece Samsung încă examinează dacă „plierea” dispozitivului ar trebui să aibă loc într-un format vertical sau orizontal.

În prezent, se pare că Samsung a optat pentru un dispozitiv în format portret, care este apoi pliat de-a lungul unei linii la mijloc. Se pare că forma tip portret ca produs final ar trebui să fie mai ușor de ținut în mâna. Samsung trebuie să rezolve problema privind interfața cu utilizatorul, care trebuie ajustată în consecință. Aceasta se diferențiază fundamental de cea utilizată în mod curent de smartphone-urile normale.

Samsung și Google lucrează la o versiune specială a sistemului de operare de Android

Potrivit Bloomberg, Samsung lucrează împreună cu compania Google pe o „versiune specială de Android„. Astfel designul final și interfața cu utilizatorul depind de care dintre cele două metode de pliere posibile este aleasă. Prin urmare, lansarea preconizată pe piață la vânzare în al doilea trimestru al anului 2019 este, în prezent, plauzibilă.

Ecranul bendable nu deține un senzor de amprentă, la fel ca Galaxy S10, datorită dificultăților tehnice unice pentru ecranele flexibile. Dispune de un ecran suplimentar de 4 inch pe exterior, permițând utilizatorilor să se bucure de funcții de bază – cum ar fi verificarea e-mailurilor și mesajelor – fără a fi nevoie să-l deschidă.

San Francisco – este cel de-al doilea mare oraș după densitate din SUA. Conform unei analize publicate de Culture Trip în 2016, face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume. În San Francisco au sediul printre altele Levi Strauss & Co, Gap Inc, Fitbit, Dropbox, Reddit, Pinterest, Twitter, Uber și Mozilla.

Prototipul cântărește peste 200 de grame, deoarece are ecrane mai mari decât orice alt telefon de pe piață. Înseamnă că Samsung ar putea reduce dimensiunea bateriei pentru a face dispozitivul mai ușor. Balamaua a trecut recent testul intern de pliere de peste 200.000 de ori – pragul pentru durabilitate.

Mai multe informații spun că Samsung va prezenta telefonul la Samsung Developer Conference în noiembrie. Potrivit Bloomberg, șeful Samsung Mobile DJ Koh, însoțit de o echipă de ingineri de la Samsung va prezenta doar vizual smartphone-ul pliabil la evenimentul din San Francisco și va dezvălui viitoarele sale caracteristici.