Samsung via Harman va achiziționa FLUX::, o firmă franceză de software audio

252
Samsung via Harman va achizitiona FLUX
Sursa foto: sammyfans.com

Samsung Electronics are foarte multe filiale, multe dintre ele achiziționate de-a lungul timpului de gigantul coreean. Una dintre cele mai importante dintre ele este Harman International, cumpărată de Samsung în 2017 cu 8 miliarde de dolari. Acum Harman va achiziționa compania FLUX::, o firmă franceză de software audio.

Despre calitatea sunetului pe produsele audio Harman nu mai trebuie să spunem nimic. Aceste produse se regăsesc, printre altele, în mașinile Ferari, BMW, Mercedes-Benz sau Hyundai. Harman are mai multe mărci premium care includ printre altele pe Bang & Olufsen, JBL, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Revel sau Infinity. Harman deține 16 mărci audio, iar sistemele sale audio și auto conectate sunt montate în peste 50 de milioane de vehicule din întreaga lume. Recent am scris că Bang & Olufsen a lansat difuzorul Beosound A5 Spaced Aluminium.

Harman Professional Solutions, o filială a companiei Harman International, urmează să achiziționeze FLUX::, o firmă franceză de software audio. În anunțul său, Harman nu a dezvăluit condițiile financiare, dar a spus că va încheia tranzacția înainte de sfârșitul acestui an.

Aducând compania FLUX::, sub aripa sa, Harman, deținută de Samsung, este de așteptat să îmbunătățească și mai mult gama de produse audio profesionale dincolo de ofertele sale actuale. Se așteaptă că această mișcare să creeze o sinergie cu sistemele auto conectate și vizuale de consum.

FLUX:: a fost fondată în 2006 de către Gaël Martinet, un inginer de sunet și actualul CEO, cu scopul de a crea instrumente software audio intuitive și inovatoare. Acum, portofoliul de aproape 20 de produse este folosit la nivel global în multe aplicații.

„Achiziția FLUX face parte dintr-o investiție tehnologică pe care HARMAN Professional o face. Vom aduce experiențe captivante remarcabile pentru producțiile live și înregistrate”. A declarat Brian Divine, președinte, HARMAN Professional Solutions, potrivit SammyFans. „De la creare până la livrare ne propunem să dăm putere artiștilor și designerilor cu o ofertă de produse în întregul sistem. Tehnologia de bază dezvoltată de FLUX:: deschide multe oportunități de integrare viitoare cu portofoliul nostru de mărci.”

În urma acordului, este de așteptat ca ambele firme să-și extindă capacitățile de inginerie profesională a sistemelor audio. În plus, este probabil să fie aplicat pe scară largă sistemelor de mașini conectate Harman, produselor audio și vizuale și soluțiilor de automatizare pentru întreprinderi.