Bang & Olufsen a lansat difuzorul Beosound A5 Spaced Aluminium

305
Beosound A5 Spaced Aluminium
Sursa foto: via techradar.com

Ne place orice nouă bucată de tehnologie care ne face să excalmăm „wow” doar privind fotografia acesteia. Noul difuzor Bang & Olufsen Beosound A5 Spaced Aluminium este absolut unul dintre acestea. Bang & Olufsen a lansat la sfârșitul lunii trecute ceea ce ar putea fi cel mai tare difuzor wireless de pe planetă: difuzorul Beosound A5 Spaced Aluminium. Această boxă Bang & Olufsen nu se va lupta cu nicio boxă Bluetooth cu buget redus pentru că efectiv nu are adversar pe măsură pe piață.

Scriem uneori și despre Bang & Olufsen pentru că este parte a Harman Internațional deținută de Samsung Electronics. Compania americană Harman International a fost cumpărată de gigantul tech sud-coreean în 2017 cu 8 miliarde USD. Harman are mai multe mărci premium care includ printre altele pe Bang & Olufsen, JBL, Mark Levinson, AKG sau Infinity.

Difuzorul este fabricat manual și are o grilă din peste 3.500 de discuri individuale din aluminiu aranjate delicat, creând iluzia de plutire în partea din față a difuzorului. „Aspectul „discurilor plutitoare” este creat folosind un al doilea strat de aluminiu. Acesta a fost proiectat cu atenție într-o grilă în spatele suprafeței exterioare pentru a crea iluzia optică și a lăsa sunetul să curgă.” A spus vicepreședintele de marketing de produse Bang & Olufsen, Michael Henriksson, potrivit TechRadar.

Beosound A5 Spaced Aluminium este unul dintre cele mai ciudate, cele mai izbitoare și mai frumoase difuzoare pe care le-am văzut de ceva timp. Ne-am gândit deja că Beosound A5 normal este drăguț și încântător, dar noul difuzor este superb și spectaculos. Bang & Olufsen a lansat căști și difuzoare realizate din marmură naturală de Carrara.

Beosound A5 Spaced Aluminium – mai mult decât un difuzor foarte frumos

Beosound A5 Spaced Aluminium este destul de scump. Bang & Olufsen Beosound A5 normal a fost lansat cu un preț de 1.099$ / ~1.030€ pentru versiunea sa cea mai accesibilă. Bang & Olufsen Beosound A5 Spaced Aluminium costă 1.399 de dolari / ~1.500 de euro. Sunt destul de mulți bani, cu siguranță, în comparație cu majoritatea celor mai bune difuzoare Bluetooth. Dar merită totul.

Bang & Olufsen a fost fondată în 1925 în Danemarca de Peter Bang și Svend Olufsen. Este o companie de electronice de larg consum, proiectează și produce produse audio, TV și telefoane. Audi și HP, printre altele folosesc sistemul audio B&O.

Noul finisaj nu este singurul lucru nou la Beosound A5 Spaced Aluminium. Două funcții noi vin și în noua gamă de difuzoare: Automatic Stereo Pairing – Împerechere stereo automată, care face exact ceea ce sună. Cealaltă funcție: Fluid Sweet Spot, are nevoie de mai multe explicații. Este proiectat să funcționeze cu difuzoarele dvs. A5 pereche și, atunci când sunteți confortabil, puteți apăsa apoi pe aplicația B&O și va regla stereo pentru a vă asigura că oriunde vă aflați devine punctul ideal pentru cel mai bun sunet stereo. Deoarece aceste actualizări vin prin intermediul software-ului Mozart, ele vor fi disponibile și pentru difuzoarele A5 existente.

De asemenea, Fluid Sweet Spot reproduce muzica așa cum a intenționat artistul. Atunci când este asociat în stereo, o singură atingere în aplicația B&O este tot ce este nevoie pentru ca Beosound A5 să ajusteze perfect sunetul ideal în funcție de poziția ascultătorului.

Sursă foto: Bang & Olufsen

12 ore de timp de redare între încărcări cu nou difuzor Bang & Olufsen

Ca și până acum, există peste 12 ore de timp de redare între încărcări, un încărcător de telefon wireless integrat, AirPlay 2, Chromecast și Bluetooth 5.3. Poți folosi Beosound A5 Spaced Aluminium ca parte a unui sistem multi-camera B&O și funcționează prin Wi-Fi cu servicii precum Spotify, Tidal și Deezer. În interior, există patru amplificatoare de clasă D, două drivere medii, un woofer și un tweeter. Toate acestea sunt capabile să ofere un sunet impresionant care umple camera. Nu este audio chiar la 360° de grade, dar sună excelent raportat la dimensiunea relativ mică a dispozitivului. Sistemul audio Bang & Olufsen se află și pe diferite mărci de PC sau laptopuri.

Sursă foto: Boolapo

În afară de capacul diferit din punct de vedere vizual și material, noua variantă Beosound A5 este identică cu difuzorul Bang & Olufsen Beosound A5 lansat la începutul anului 2023. Noul difuzor are o putere de 280 wați, protecție IP65 la apă și praf. Difuzorul are atât Wi-Fi, cât și Bluetooth pentru conectivitate wireless a difuzoarelor. Are și un încărcător wireless la îndemână încorporat în suprafața superioară.

Greutatea sa, puțin sub 4 kg, înseamnă că este mai degrabă transportabil decât cu adevărat portabil. Desigur, prețul înseamnă că nu este la îndemână pentru foarte multă lume. Dar, ca și în cazul altor produse audio Bang & Olufsen elegante și pline de stil, știi cu siguranță unde se duc banii tăi.

Beosound A5 Spaced Aluminium este deja disponibil pe piață în magazinele Bang & Olufsen și online.