Samsung extinde tehnologia HDR10+ la IPTV și jocuri

267
Samsung extinde tehnologia HDR10 la IPTV si jocuri
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

HDR10+ este o tehnologie standard de imagine de înaltă definiție condusă de Samsung Electronics. Este o tehnologie care optimizează luminozitatea și raportul de contrast pentru fiecare scenă de pe televizor sau dispozitive mobile pentru a îmbunătăți efectul tridimensional al imaginilor și pentru a sprijini exprimarea corectă a culorilor. Acum Samsung împreună cu KT, NVIDIA și Amazon, vor extinde tehnologia HDR10+ la IPTV și domeniilor de jocuri.

La CES 2022, cea mai mare expoziție de electronice din lume, organizată în Statele Unite la începutul acestui an, Samsung Electronics a anunțat standardul specific pentru jocuri HDR10+. Mai mult, Samsung l-a și aplicat televizoarelor și monitoarelor lansate anul acesta.

HDR10+ are culori mai bogate, mai vii și mult mai multe detalii în condiții diferite de lumină. Tehnologia optimizează luminozitatea și contrastul unui videoclip cadru după cadru sau scenă după scenă. Este un standard open-source și fără drepturi de autor.

Peste 6.000 de produse certificate HDR10+

KT Corporation din Coreea intenționează să aplice această tehnologie noului său set-top box, care este programat să fie introdus în primul trimestru al anului viitor. În plus, Apple TV 4K (generația a 3-a), un dispozitiv de divertisment puternic care se laudă cu frumusețe vizuală excelentă la nivel de cinema și performanțe rapide și aplicația Apple TV încorporată în televizoarele Samsung pot suporta și videoclipuri HDR10+.

De la sfârșitul lunii septembrie, Amazon Fire TV a adoptat și acest standard de imagine. De asemenea, compania Nvidia a anunțat pe 16 noiembrie că va suporta standardul de gaming HDR10+ pe plăcile grafice și laptopurile din seriile GeForce RTX și GeForce GTX 16.

20th Century Fox este unul dintre cele 6 mari studiouri americane de film. Din 2019 este parte a Walt Disney Company. Avatar (2.922.917.914$) și Titanic (2.187.463.944$) sunt filmele produse de 20th Century Fox cu cele mai mari încasări din lume.

Samsung împreună cu 20th Century Fox și Panasonic au înființat în 2018 o companie numită „HDR10+ Technology LLC”. Scopul a fost de a extinde ecosistemul HDR10+ și a oferi suport gratuit pentru certificarea HDR10+, funcționarea programului de logo și producția de conținut. Drept urmare, peste 6.000 de produse certificate au fost lansate acum de 142 de companii membre din întreaga lume.

HDR10+ este o tehnologie standard video de înaltă definiție dezvoltată de Samsung. Tehnologia este selectată în mod constant de cei mai buni furnizori de servicii Internet Protocol Television (IPTV) și companii de jocuri.” A declarat Yong Seok-woo, vicepreședinte al Departamentului de Afișaj Vizual al Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom.