Samsung HMD Odyssey+ modernizat, are afișaj cu efecte anti-ecran

1115

Samsung a anunțat o versiune îmbunătățit a setului cu căști HMD Odyssey Mixed Reality, numit HMD Odyssey+. Actualizarea vine sub forma unui nou afișaj, acesta are tehnologia Anti-Screen Door Effect (Anti-SDE). Conform SamMobile, rezoluția afișării rămâne identică cu setul cu cască original (2880 × 1600), dar aduce tehnologia Anti-SDE.

Atunci când liniile fine de separare a pixelilor devin vizibile în unele ecrane, pot împiedica imersiunea și poate duce la amețeală sau greață în timp. Această separare a pixelilor este unul dintre dezavantajele majore asociate cu aceste căști de realitate virtuală. În ciuda unei densități ridicate a pixelilor de 1.233 PPI pe afișajele AMOLED duale de 3,5 inch în interiorul HMD Odyssey+, apropierea utilizatorului de afișaje înseamnă că pixelarea poate fi vizibilă în unele tipuri de conținut. Noua tehnologie Anti-Screen Door Effect previne aceste lucruri.

Imersiune fără limite cu Samsung HMD Odyssey+ VR

Potrivit Samsung, display-ul AMOLED Anti-SDE funcționează aplicând „o rețea care difuzează lumina provenită de la fiecare pixel și replicând imaginea în zonele din jurul fiecărui pixel„. Samsung HMD Odyssey+ VR are, de asemenea, cutia pentru ochi mai largă, 146 mm vs 138 mm față de original. Samsung a făcut acest lucru pentru a se potrivi mai bine ochilor utilizatorului. A pus, de asemenea, material anti-ceață respirabil pe suprafața de umplere care împiedică formarea de ceață în jurul ochilor.

VR – Virtual Reality, se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității. Aceasta este atât de reușită, încât utilizatorul are impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare. Inițial dispozitivele VR au fost pentru simulări medicale, de zbor și de instruire militară.

Toate celelalte caracteristici rămân nemodificate față de prima ediție a Samsung HDM Odyssey. Veți primi un sunet premium reglat de AKG, sunet surround spațial de 360°. Are microfoane încorporate care suportă Cortana, un câmp vizual de 110° și o rată de reîmprospătare de 90 Hz.

HMD Odyssey+ vine împreună cu două controlere de mișcare cu șase grade de libertate DOF (degrees of freedom), pentru o gamă completă de mișcări tridimensionale. Odyssey+ dispune de porturi HDMI 2.0 și USB 3.0 pentru conectarea la un computer cu sistem de operare Windows. De asemenea, suportă platforma Steam VR.

Odyssey+ va intra în vânzare în Statele Unite la un preț de 500 $ la Microsoft Store și Samsung.com. Disponibilitatea setului de realitate virtuală se va extinde în Coreea, China, Hong Kong și Brazilia, printre alte țări, la un moment dat în viitor.