Samsung și IBM ajută companiile să înceapă a patra revoluție industrială

473
Samsung si IBM vor sa ajute companiile sa inceapa a patra revolutie industriala
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat un nou plan de colaborare cu gigantul american IBM. Scopul este de a dezvolta soluții de cloud computing, 5G și hibrid pentru a ajuta companiile din toate industriile să își modernizeze operațiunile și să realizeze a patra revoluție industrială. Samsung și IBM intenționează să colaboreze pentru a furniza întreprinderilor soluții noi pentru computere mobile edge și rețele private 5G end-to-end. Acestea vor rula pe arhitectură deschisă prin dispozitive Samsung Galaxy cu capacitate 5G.

Această colaborare va combina dispozitivele mobile Samsung 5G de top din industrie și soluțiile avansate de rețea pentru întreprinderi end-to-end cu gestionarea rețelei IBM, cloud hibrid și oferte de calcul de margine și expertiza în rețea, precum și soluțiile sale din industrie, bazate pe inteligență artificială. Scopul este de a dezvolta soluții cloud deschise, hibride, care să permită întreprinderilor să obțină cantități de informații mai mari. În acest fel se va îmbunătăți performanța operațională, va spori siguranța lucrătorilor și se va minimiza timpul de nefuncționare. Ambele companii intenționează, de asemenea, să exploreze modul în care producătorii pot utiliza rețele private 5G sau 4G și dispozitive mobile 5G cu soluții IoT industriale (IIoT).

Rețelele private 5G ajută la asigurarea performanței maxime

Samsung și IBM intenționează, de asemenea, să ajute întreprinderile să valorifice puterea 5G în rețelele publice și private. În acest scop vor colabora cu mai mulți operatori de telefonie mobilă la nivel global. La începutul acestui an, Samsung a anunțat un proiect cu IBM, Singapore Infocomm Media Development Authority și furnizorul de telecomunicații M1 pentru a prezenta progresele Smart Factory, inclusiv analiza AI activată 5G și capabilitățile AR. Cele două companii își propun să continue îmbogățirea experiențelor mobile pentru utilizatori și să creeze noi oportunități pentru întreprinderi.

Samsung și IBM intenționează, de asemenea, să ajute întreprinderile să valorifice puterea 5G pentru a-și crește productivitatea. Pentru a face acest lucru, cele două intenționează să aducă laolaltă cele mai recente soluții end-to-end ale Samsung 5G. Acestea includ o gamă largă de produse de interior și de exterior care acoperă mid-band (C-Band, CBRS și spectrul local 5G) și mmWave și cloud-ul său și soluții locale bazate pe server și tehnologiile cloud hibride deschise IBM, inclusiv capabilitățile de gestionare a rețelei, serviciile de integrare și consultanță și soluțiile IBM de AI.

IBM – International Business Machines a fost fondată în 1911. Are sediul în Armonk, New York, SUA. Este una dintre cele mai importante companii din lume pentru hardware, software și servicii IT. În 2019, IBM avea peste 350.000 de angajați în întreaga lume.

În plus, colaborarea Samsung și IBM în rețelele private 5G va permite întreprinderilor să adopte tehnologii emergente cruciale. Acestea ar fi IoT, AI, cloud, edge computing și realitate augmentată (AR). Astfel întreprinderile pot să introducă noi inovații pe liniile de fabricație utilizând recunoașterea imaginilor cu ajutorul AI. De asemenea, pot să utilizeze mii de senzori pentru soluții inteligente în agricultură sau să faciliteze formarea angajaților și productivitatea utilizând AR.

Conducerea inovației pentru industria 4.0

Ca parte a acestei colaborări, Samsung și IBM intenționează să ofere soluții bazate pe AI pentru noua revoluție industrială. Va fi utilizată puterea dispozitivelor 5G, a rețelelor 5G native în cloud și a platformelor avansate de calcul. IBM intenționează să furnizeze cloud hibrid și servicii specifice industriei pentru a ajuta la proiectarea și implementarea soluțiilor. Samsung va oferi dezvoltatorilor acces la caracteristici de înaltă calitate care să folosească ecosistemele IBM și comunitatea open source.

Acest rezultat va oferi companiilor o flexibilitate sporită pentru a-și gestiona mediile IT / OT oriunde. Le va permite, de asemenea, să gestioneze și să calculeze simultan date de pe dispozitivele mobile Samsung cu zeci de mii de alte puncte finale pentru a simplifica încărcările de lucru și a crește eficiența. Obiectivul este de a putea să atragă informații și analize în timp real pentru a descoperi noi oportunități de afaceri.

Unirea forțelor pentru a conduce schimbarea

Această colaborare este cea mai recentă etapă a parteneriatului strategic global Samsung și IBM pe termen lung. De zeci de ani, cele două companii au lucrat împreună la numeroase proiecte. Acestea au ajutat guvernele și întreprinderile să își transforme cu succes operațiunile, inclusiv parteneriatul cu AI și soluțiile mobile. Recent, și-au unit forțele pentru a colabora pentru generația următoare 5G și oferte marginale prin IBM Cloud for Telecommunications.

În plus, în SUA, cele două companii și-au unit forțele pentru a crea o fabrică IBM și Samsung Growth Factory. În acest fel vor accelera aducerea de noi inovații în întreprinderi și pentru a ajuta companiile să navigheze în noul normal. Această abordare este esențială pentru lansarea de noi soluții, cum ar fi serviciile bancare mobile și comunicarea sigură în spitale. De asemenea, va ajuta oamenii să se întoarcă la muncă în condiții de siguranță cu soluții de distanțare socială și soluții AR pentru lucrătorii din prima linie.