Samsung a cerut firmei iFixit să șteargă postarea cu Galaxy Fold

794

Am scris recent despre unele problemele cu unitățile de testare Galaxy Fold trimise mai multor specialiști din presă. Sunt speranțe că problemele semnalate de cei care au testat telefonul pliabil vor fi ușor de rezolvat. În acest fel acest telefon unic ar putea fi livrat cumpărătorilor în această lună sau cel târziu în iunie.

Una dintre aceste unități de testare a ajuns, prin intermediul unei persoane terțe și la firma iFixbit. Conform PhoneArena, aceasta este o firmă de reparații care dezmembrează telefoanele și apoi postează online acest teardown. Este un un mod inteligent pentru ei să-și vândă nenumăratele unelte, deoarece le folosesc pentru a dezmembra diferite dispozitive.

La doar o zi de la publicare, firma de reparații iFixit și-a retras teardown-ul primului smartphone pliabil Galaxy Fold, la cererea companiei Samsung. Într-o declarație, iFixit a spus că un partener le-a furnizat un telefon Galaxy Fold, iar Samsung a solicitat prin acel partener să elimine filmarea cu dezmembrarea telefonului.

Firma iFixbit s-a conformat cererii Samsung și a șters teradown-ul

Samsung a cerut firmei iFixit să își scoată postarea teardown, deoarece se pare că nu este vorba de unitatea finală de vânzare cu amănuntul. Telefonul final va fi comercializat doar după remedierile aduse în urma impresiilor recenzorilor care au studiat Galaxy Fold.

Am primit Galaxy Fold de la un partener de încredere. Samsung a cerut, prin acel partener, ca iFixit să-și îndepărteze teardown-ul. Nu suntem obligați să eliminăm analiza noastră. Dar din respect pentru Samsung, pe care îl considerăm un aliat în a face mai reparabile dispozitivele, alegem să ne retragem teardown-ul până când vom putea cumpăra un Galaxy Fold la vânzare cu amănuntul„. A specificat iFixit.

iFixit este o companie privată din San Luis, California, Statele Unite, fondată în 2003. iFixit a lansat în timp mai multe teardown-uri pentru dispozitive mobile și laptopuri noi, prin care oferă publicitate pentru vânzările de componente IT și instrumente de lucru ale companiei. Teardown înseamnă literalmente „rupe în jos”, în sensul de a distruge sau dezasambla ceva.

Samsung a publicat deja o declarație oficială potrivit căreia „pentru a evalua pe deplin acest feedback și pentru a continua testele noastre interne, am decis să întârziem lansarea lui Galaxy Fold„. Gigantul tech enumeră mai multe motive pentru ce face acest lucru. Compania nu menționează că unii dintre cei care au primit pentru testare Galaxy Fold au răzuit filmul de poliamidă de pe afișaj. Acest film servește pentru protecție în telefonul pliabil. Singurul lucru referitor la ceea ce au făcut unii testeri remarcat de Samsung a fost că acest lucru a avut un „impact asupra suprafețelor expuse la partea superioară și inferioară a balamalei„.

Samsung a amânat lansarea la vânzare a lui Galaxy Fold

Dar, Samsung a abordat direct acele probleme care au fost aparent cauzate de defecte de proiectare neprevăzute. Acestea ar fi „situații în care substanțe găsite în interiorul dispozitivului au afectat performanța afișajului„. Prin urmare, Samsung a decis să recupereze unitățile pe care le-a trimis pentru testare, să rearanjeze stratul superior astfel încât nimeni să nu simtă nevoia de a-l dezlipi. De asemenea a pus câteva avertismente directe pe capacul afișajului telefoanelor pliabile. Acestea sunt foarte clare și explicite avertizând că ecranul nu este similar cu ceea ce utilizatorii au folosit până acum.

Samsung a trimis e-mailuri celor care au testat deja Galaxy Fold, clarificând faptul că „primele unități de producție” pe care le-a trimis au nevoie de o examinare suplimentară. În același timp a modificat anunțul privind lansarea de la „săptămâna viitoare” la „în următoarele două săptămâni„. Astfel, în această săptămână sau în următoarea, trebuie să cunoaștem noua dată de lansare pentru Galaxy Fold pe piețele internaționale, în Europa și SUA.