Samsung începe să lucreze la rețeaua 6G într-un nou centru R & D

1159

Samsung a început deja să lucreze la rețeaua mobilă de generația a șasea. Gigantul tech a format o echipă de cercetare și dezvoltare dedicată următoarei rețele de telecomunicații mobile 6G, conform unui oficial Samsung. Samsung a înființat Centrul de Cercetare pentru Comunicații Avansate sub tutela Samsung Research – principala organizație de cercetare și dezvoltare a companiei, cu sediul în Seul.

Rețelele 5G sunt încă în fază incipientă. Au fost lansate doar în Coreea de Sud și parțial în Statele Unite dar, Samsung se gândește la viitor. Deocamdată 4G LTE rămâne principala rețea mobilă în mai multe țări, dar, trecerea companiei sud-coreene la dezvoltarea unei rețele de 6G face parte din planul său pe termen lung privind viitoarele tehnologii celulare.

Rețeaua 6G va folosi sateliții pentru acoperire globală

Conform The Korea Herald care citează agenția de presă Yohnap, gigantul coreean și-a extins echipa de cercetare existente în domeniul telecomunicațiilor 5G după lansarea tehnologiilor de a cincea generație. „Echipa actuală de cercetare și dezvoltare pentru rețelele 5G a fost extinsă pentru a începe lucrul în domeniul rețelei 6G„. A declarat un oficial al companiei Samsung.

Deocamdată, este încă prea devreme să știm ce înseamnă efectiv rețeaua 6G. Încă mai învățăm ce poate rețeaua 5G, de care încă nu beneficiem, cel puțin în România. Rețeaua 5G aduce viteze de transfer mai mari pentru obiectele și dispozitivele conectate. Aceasta crește ratele de biți, reducând în același timp latența. Astfel vă puteți bucura în zonele acoperite de o conexiune la fel de bună (sau mai bună) decât acasă. Gigantul high-tech sud-coreean a lansat și primul smartphone 5G din lume, Samsung Galaxy S10 5G.

Samsung înseamnă trei stele în limba coreeană. Compania produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea. Veniturile Samsung au fost egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud. Compania are o influență puternică asupra dezvoltării economice, politicii, mass-mediei și culturii din Coreea de Sud.

Deși încă într-o etapă embrionară, viitorul 6G își propune să integreze sateliții pentru o acoperire globală. În acest fel se pot obține transferuri de date și conexiuni de Internet cu viteze mult mai mari și mai rapide de Internet decât 5G. Împreună cu demararea lucrărilor la rețeaua 6G, Samsung Research se ocupă și de cercetare și dezvoltare privind inteligența artificială și robotică.