Samsung începe producția în masă la memoriile mobile de 16GB

679
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia de memorie avansată, a anunțat ieri că a început să producă în masă primul pachet DRAM mobil de 16 gigabyte (GB) LPDDR5 pentru smartphone-uri premium de generație viitoare. După producția în masă a primului LPDDR5 de 12GB din industrie în iulie 2019, Samsung a mai făcut un pas.

Noile memorii Samsung LPDDR5 de 16GB vor da un nou impuls pieței de memorie mobilă premium, conform NewsSamsung. Cu o capacitate suplimentară acestea vor permite funcții îmbunătățite de 5G și AI, inclusiv jocuri bogate în grafică și fotografie inteligentă.

Capacitate și viteză mai mare pe noile memorii Samsung de 16GB

Samsung s-a angajat să aducă tehnologiile de memorie la cel mai înalt nivel. În acest fel va permite consumatorilor să se bucure de experiențe uimitoare prin intermediul dispozitivelor mobile. Suntem încântați să rămânem fideli acestui angajament cu noua noastră soluție mobilă de top pentru producătorii de dispozitive globale”. A declarat Cheol Choi, vicepreședinte pentru vânzări și marketing de memorie la Samsung Electronics.

Rata de transfer de date pentru LPDDR5 de 16GB este de 5.500 megabit pe secundă (Mb / s).  De aproximativ 1,3 ori mai rapid decât memoria anterioară mobilă (LPDDR4X, 4.266 Mb / s). Față de un pachet LPDDR4X de 8GB, noul DRAM mobil oferă economii de energie de peste 20%, asigurând în același timp o capacitatea de până la două ori mai mare.

LPDDR este un tip de memorie de date DRAM sincronizate cu rate de date dublate pentru dispozitive mobile. Numele complet este Low Power DDR SDRAM, adică Low Power Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory.

Pachetul DRAM mobil de 16GB LPDDR5 Samsung este format din opt cip-uri de 12 gigabit (GB) și patru cip-uri de 8GB. În acest fel viitoarele smartphone-uri premium  vor fi echipate cu dublul capacității DRAM găsite în multe laptopuri de ultimă generație și PC-uri pentru jocuri.

Posibil noile memorii pe Samsung Galaxy Note 20

Împreună cu performanța rapidă de transfer, cea mai mare capacitate de memorie din domeniul smartphone-urilor, acceptă jocuri dinamice și sensibile. De asemenea, grafica cu rezoluție ultra-înaltă pe smartphone-uri premium pentru experiențe de jocuri mobile extrem de imersive, va fi la ea acasă.

Cu noile memorii Samsung își consolida avantajul competitiv pe piețe, cum ar fi dispozitivele mobile premium, computere de înaltă performanță și aplicații auto. Samsung nu a spus nimic momentan când noile memorii se vor regăsi în viitoarele smartphone-uri. Nu știm dacă vor fi pe seria Samsung Galaxy Note 20 sau viitorul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Fold 2.