Samsung pe locul 1 în India în martie datorită lui Galaxy S22 Ultra

266
Samsung pe locul 1 in India Galaxy S22 Ultra
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung a ocupat locul 1 în vânzările lunare de smartphone-uri din India în luna martie. Performanța s-a datorat în special vânzărilor succesorului seriei Galaxy Note, cu numele de scenă Samsung Galaxy S22 Ultra. Acesta este un adevărat phablet cu suport pentru stilou S Pen încorporat.

Samsung a devenit lider în vânzările și livrările totale de smartphone-uri pentru prima dată în ultimele șase luni pe a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Datele au fost publicate recent de compania de cercetare de piață Counterpoint Research. În martie, Samsung a reprezentat 22% din volumul cotei de piață și 27% din cota de piață în ceea ce privește veniturile în India.

Acest lucru vine în momentul în care S22 Ultra a luat cu asalt piața indiană învingând iPhone-ul Apple 13. Samsung Galaxy S22 Ultra, lansat în februarie în întreaga lume a fost cel mai vândut telefon mobil din segmentul de top în India având o cotă de piață de 74% în martie.

Galaxy S22 Ultra cel mai bine vândut telefon în India în luna martie

Drept urmare, cota de piață globală a Samsung în segmentul de telefoane premium a ajuns la 81% în aceeași lună, au arătat datele Counterpoint Research. Cu toate acestea, în trimestrul unu (Q1 2022) Samsung a rămas pe locul doi după vânzările totale de smartphone-uri în India. Conform The Korea Herald, primul loc a fost ocupat de Xiaomi, într-o țară de 1,4 miliarde de oameni.

Samsung a întrerupt seria Note în august 2020, după lansarea modelelor Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra. Au fost ultimele modele lansate din istoria de 10 ani a seriei Galaxy Note. Galaxy S22 Ultra, cea mai înaltă variantă a seriei S22, se dovedește a fi în toate succesorul seriei Samsung Galaxy Note.

India (peste 1,4 miliarde de locuitori) ar putea depăși China încă din 2022 dacă creșterea populației rămâne ridicată. Sistemul politic al Indiei se bazează pe o republică parlamentară modelată după sistemul Westminster al Marii Britanii.

Lansarea modelului Galaxy S22 Ultra a contribuit la creșterea vânzărilor Samsung în primul trimestru cu 11% față de Q1 2021. Tot în Q1 2022, Samsung a lansat cinci dispozitive din seria Galaxy A de gamă medie. Este vorba despre Galaxy A13, Galaxy A23, Galaxy A33, Galaxy A53 și Samsung Galaxy A73. Samsung a declarat că își propune să-și mărească cota de piață pentru segmentul mid și high-end la 40% în prima jumătate a anului.