Samsung Infinite XR, noile căști Extended Reality vor fi lansate în 2024

317
Samsung Infinite XR
Sursa foto: androidheadlines.com

La începutul acestui an Samsung a început să colaboreze cu Google și Qualcomm pentru a dezvolta tehnologii și experiențe XR. Se pare că efortul de colaborare al celor trei giganți tehnologici ne va aduce un set de căști XR anul viitor. Potrivit presei coreene, compania plănuiește să lanseze un dispozitiv Samsung Infinite XR în cantități limitată la sfârșitul anului 2024. Poate extinde producția ulterior în funcție de piață.

Samsung plănuia să lanseze primele sale căști XR (Extended reality – realitate extinsă) la începutul lui 2024, alături de seria Galaxy S24 în ianuarie. Cu toate acestea, toate planurile au fost date peste cap. Din câte se pare și anunțul Apple Vision Pro din iunie (programat să sosească la începutul anului viitor) a făcut Samsung să-și regândească produsul. S-a întors la planșa de desen pentru a-și modifică setul cu cască cu un design și specificații mai bune.

O nouă informație din media sud-coreeană, via AndroidHeadlines, spune că Samsung se pregătește acum să lanseze căștile XR, cu nume de cod „Infinite”, în decembrie anul viitor. Un insider din industrie familiarizat cu această chestiune a sugerat că Samsung poate dezvălui dispozitivul în timpul unui eveniment Unpacked în a doua jumătate a anului 2024. Probabil că acestea înseamnă evenimentul de lansare a Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 în iulie/august. De obicei acest eveniment captează atenția publicului și a presei la nivel global.

Interesant este că Samsung a stabilit un volum inițial de producție extrem de modest. Potrivit surselor interne Samsung, setul Samsung Infinite XR va fi produs în doar 30.000 de exemplare. Compania pare să fie nesigură cu privire la modul cum va recepta piața dispozitivul. Este posibil ca Samsung să testeze piața timp de câteva luni înainte de a se decide asupra planurilor finale de producție. Firma coreeană își poate face o idee corectă despre piață odată ce Apple lansează Vision Pro. Meta Quest 3 este acum principalul concurent pe această piață.

Termenul de Realitatea Mixtă – Mixted Reality a fost introdus pentru prima dată în 1994 de către Paul Milgram (University of Toronto) și Fumio Kishino (Osaka University) într-o lucrare intitulată „A Taxonomie of Mixed Reality Visual Displays”.

Succesul Samsung Infinite XR va depinde de preț și de ce oferă setul Samsung. Piața XR (Extended reality), care cuprinde tehnologii de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și realitate mixtă (MR), este relativ nouă. Companiile încă își dau seama ce funcționează și ce nu. Cu toate acestea, succesul unui dispozitiv depinde foarte mult de prețul acestuia și de calitatea conținutului. Samsung trebuie să echipeze căștile XR viitoare cu specificații puternice și să ofere utilizatorilor conținut de calitate.

În ceea ce privește prețul, Meta Quest 3 începe de la doar 500 de dolari. Apple Vision Pro costă aproximativ 3.500 de dolari. Deci piața este larg deschisă pentru toate tipurile de dispozitive. Rămâne de văzut unde se poziționează Samsung Infinite XR, sau cum se va numi în final, pe piață. Experții în domeniu estimează că piața XR va atinge 151 de miliarde USD până în 2026.