În timp ce Samsung inovează în smartphone-uri, Apple actualizează

921
Sursa Foto: Yonhap via yna.co.kr

Acum, atât Samsung Electronics cât și Apple și-au prezentat cele mai recente smartphone-uri din acest an. Telefoanele celor două rivale pe piața telefoanelor inteligente sunt de excepție, pline de caracteristici și așteptate de toată lumea. Dar cu această ocazie se naște și o întrebare. Care sunt principalele lucrurile pe care Samsung le are și Apple nu le are în gama de smartphone-uri din acest an? Răspunsul este destul de simplu: conectivitate 5G și un smartphone pliabil.

Pe fondul stagnării relative a vânzărilor de smartphone-uri, Samsung și-a schimbat strategia privind smartphone-urilor sale. Atât în privința modelelor high-end cât și la cele low-end, gigantul high-tech a lansat Galaxy Fold 5G dar și modelul mai ieftin Samsung Galaxy A90 5G.

Noua serie Apple doar cu mai multe actualizări

Noua serie iPhone 11, compusă din iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max sunt smartphone-uri de înaltă calitate. Numai că în acest an Apple s-a concentrat pe camerele foto, a introdus triple-camera pe modelele Pro și mai multe funcții de editare actualizate. Practic Apple nu a adus nimic nou la evenimentul lansării, doar mai multe actualizări. Observatorii de pe piață au remarcat că lansarea de către Apple a trei variante a fost iterativă, deoarece arată foarte asemănător cu modelul din anul precedent, doar cu mai multe camere și un chipset mai puternic.

Deși aceste caracteristici pot satisface clienții Apple fideli, nu sunt revoluționare„. A subliniat Mohanbir Sawhney, profesor la Kellogg School of Management la Northwestern University. „Odată sinonim cu inovația – cum ar fi primul telefon cu afișaj pe tot ecranul și lansarea App Store – Apple a trecut de la a fi exploratorul noilor teritorii la apărătorul cetății sale„. A spus Sawhney într-un comentariu la CNN. „În loc să atragă noi clienți în ecosistemul Apple, cu noi inovații avansate, Apple se concentrează actualizări„.

CNNCable News Network este cea mai mare rețea de televiziune prin cablu din lume axată pe știri și informații. CNN a fost fondată în 1980 de către Ted Turner ca un canal de știri prin cablu de 24/24 ore. CNN este difuzat prin CNN International în peste 212 țări și teritorii.

Primul smartphone pliabil de la Samsung poate fi un produs de nișă care nu va oferi un impuls major vânzărilor de smartphone-urilor. Dar acest smartphone a oferit gigantului tehnic sud-coreean o imagine a unui brand inovator dispus să își asume un risc.

Samsung Galaxy Fold scos la vânzare de un proprietar cu 3.500$!

După cinci luni de întârziere față de programul său inițial de lansare, Galaxy Fold a revenit complet remediat în urma problemele dezvăluite de unii recenzori. Galaxy Fold s-a lansat în Coreea de Sud săptămâna trecută și va fi la vânzare și în Germania, Marea Britanie și Franța începând de miercuri, apoi, ceva mai târziu va ajunge și în Statele Unite.

Deși a fost disponibil doar într-un număr limitat, aproximativ 2.000 – 3.000 de bucăți, în Coreea de Sud, telefonul pliabil a făcut ravagii în rândul cumpărătorilor, vânzându-se întreg stocul imediat în ziua lansării. Unul dintre aceste telefoane a fost pus la vânzare de un proprietar pe un site web la un preț de neimaginat pentru un telefon! Prețul cerut a fost de 3.499 dolari, cu mult mai mare decât prețul oficial de vânzare.

Samsung Galaxy Fold a fost expus și la IFA Berlin 2019, unde a putut fi încercat de potențialii cumpărători. „Este interesant să vezi un smartphone nou cu un design pe care nu l-am mai văzut„. A spus Abdul Salam Tajuddin, manager principal al companiei de electronice de consum din Qatar, Techno Blue, după ce a încercat telefonul la standul Samsung. „Dacă se lansează în Qatar vreau să-l cumpăr pentru a vedea cum funcționează aplicațiile sale și noua interfață. Și ar fi grozav să ai un telefon rar„.

Perspectivele privind vânzările Apple nu sunt bune în comparație cu Samsung

Anul acesta va fi o perioadă de tranziție pentru Apple, deoarece cel mai recent iPhone nu oferă conectivitate 5G. Prin acest lucru Apple se află în spatele rivalului său Samsung dar și a lui Huawei. Apple a lucrat la un telefon 5G, dar nu a fost în măsură să lanseze niciunul anul acesta. Este în mare parte din cauza luptei sale privind licențierea cu furnizorul de cipuri Qualcomm.

Cele două companii au ajuns la o înțelegere în aprilie iar Apple va folosi din nou modemurile Qualcomm în iPhone-urile sale. Dar această înțelegere a venit prea târziu pentru ca modemurile 5G Qualcomm să intre în noile iPhone-uri. Deoarece tehnologia 5G este încă la început în multe țări, este posibil ca fanilor Apple să nu le lipsească prea mult conexiunea 5G. Totuși, întârzierea prea lungă a lui Apple cu un smartphone pliabil și o conectivitate 5G oferă concurenților Apple șansa de a defini viitorul telefoanelor mobile, spun specialiștii din domeniu.

Întrucât seria iPhone 11 nu are caracteristici speciale pentru a atrage consumatorii, perspectivele sale de vânzări din ultima jumătate a acestui an nu sunt bune„. A declarat Kwon Seong-ryul, analist la DB Financial Investment, conform agenției de presă Yonhap.