Samsung aduce interfața One UI 4 pe notebook-urile sale Windows

458
Samsung aduce designul One UI pe notebookurile sale Windows
Sursa Foto: via winfuture.de

O singură interfață este viața de zi cu zi pentru mulți, la urma urmei, mai ales varianta Samsung a sistemului de operare Android este prezentă pe toate dispozitivele Galaxy. Acum, compania Samsung anunță că vrea să aducă designul actualei interfețe mobile, One UI 4, pe laptopurile sale Windows.

Acest lucru a fost în vederile Samsung de mai mult timp, dar acum s-a concretizat. Anuțul a fost făcut zilele trecute cu ocazia Samsung Developer Conference 2021. Cei care folosesc un dispozitiv Galaxy cu interfața One UI ar trebui să se simtă acum ca acasă pe laptopurile Windows.

Laptopurile Samsung vor avea interfața One UI 4

Samsung și Microsoft lucrează împreună de ani de zile în domenii comune. Printre altele, companiile au lucrat la legături mai strânse între Windows și Android. Rezultatul: aplicații Office personalizate pentru dispozitivele Galaxy Fold, Xbox Games Pass pe dispozitivele Galaxy, integrarea OneDrive în aplicații și multe altele. Acum Samsung anunță că dorește să ofere sistemului Windows 11 o nouă notă pe propriile laptopuri: interfața One UI 4.

Conform WinFuture, compania sud-coreeană își propune să-și adapteze aplicațiile Windows la familia Galaxy Book, la fel ca propriilor smartphone-uri. Actualizarea este dezvoltată sub numele oarecum greoi Samsung One UI Book 4. Aceasta oferă aplicațiilor Samsung Notes, Samsung Gallery și Samsung Settings cel puțin un nou strat de vopsea.

Samsung Gallery este o aplicație profesională pentru vizionarea fotografiilor și videoclipurilor pentru utilizatorii Galaxy. Puteți aplica diverse filtre, puteți modifica intensitatea luminii și a culorilor și puteți utiliza funcțiile de decupare și rotire.

Samsung încearcă să echilibreze atât schimbările de design din Windows 11, cât și ideile proprii de design ale One UI. Rezultatul: pictograme noi pentru aplicații, o structură de foldere reîmprospătată, aspecte de meniu adaptate și accesorii suplimentare, cum ar fi suport pentru Darkmode. Relația strânsă cu designul smartphone-urilor Galaxy face cu siguranță trecerea între laptopurile Samsung și smartphone-urile mai ușoară.

Conform informațiilor actuale, interfața One UI Book 4 va fi disponibilă initial pe mai multe laptopuri Samsung. Va debuta pe Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book Pro, Galaxy Book Flex 2, Galaxy Book și Galaxy Book Odyssey. Va fi foarte interesant să vedem cum Samsung și Microsoft continuă să lucreze împreună aici și în viitor.