Samsung Internet cu suport mai larg, dar numai pe telefoanele Galaxy

1069
Sursa Foto: via androidpolice.com

Internet Samsung este una din aplicațiile pe care mulți oameni doresc să le utilizeze față de echivalentul său Google. De când Samsung a început oficial să susțină telefoane non-Galaxy, browserul a devenit unul dintre cele mai populare pentru Android. Browser-ul Samsung Internet are suport pentru o gamă largă de extensii, un”mod întunecat – dark mode” excelent și nucleului rapid bazat pe Chromium.

Acum, browser-ul Samsung Internet adaugă suport pentru și mai multe tipuri de extensii. Extensiile compatibile cu browserul Samsung au apărut în magazinul Galaxy, adică vor funcționa momentan numai cu telefoanele Samsung. Cu toate acestea, trebuie să aveți un dispozitiv Samsung care rulează pe Android 10, conform AndroidPolice. Deocamdată acesta este disponibil doar pe seria Galaxy S10 și recent a debutat pe seria Note 10.

Samsung Internet la treilea browser major care acceptă extensii cu scop general

Cu fiecare nouă actualizare pentru Samsung Internet gigantul tech continuă să îmbunătățească aplicația. Samsung adăugă funcții noi care nu sunt încă disponibile pe Chrome și în alte browsere Android populare. Cea mai recentă versiune a Browser-ului Samsung are compatibilitatea inițială cu WebExtensions, standardul liber cu care sunt construite extensiile Chrome și Firefox. Acest lucru ar trebui să însemne, teoretic, că Samsung Internet va funcționa în cea mai mare parte cu extensii suplimentare create pentru Chrome, Firefox, Opera și alte browsere.

Extensiile sunt listate în Galaxy Store, astfel că această funcționalitate este disponibilă momentan numai cu telefoanele Samsung. Sunt listate doar trei extensii acum și este clar că acest lucru se află doar la început, sigur vor urma și altele.

Browserul Kiwi este construit pe baza Chromium și WebKit, ceea ce înseamnă că are funcții similare cu Google Chrome. A fost fondat și realizat de Arnaud Granal în Estonia în 2016. Kiwi Browser este făcut pentru a naviga pe Internet, a citi știri, a viziona clipuri video și a asculta muzică fără reclame și anunțuri.

Chiar dacă această funcționalitate este în primele etape, face ca Samsung Internet să fie cel de-al treilea browser major care acceptă extensii cu scop general, după Firefox și Kiwi. Browser-ul Samsung Internet are peste un miliard de descărcări pe Play Store. Să sperăm că Samsung lucrează cu dezvoltatorii pentru a obține mai multe extensii pe Galaxy Store. Sau o să permită utilizatorilor să le instaleze de pe Chrome Web Store (așa cum face Kiwi).