Samsung Internet este mai bun decât credeți: iată ce trebuie să știi!

854
Samsung Internet este mai bun decat credeti
Sursa foto: via androidpolice.com

Telefoanele Samsung oferă o experiență destul de diferită față de cea a Google, datorită One UI suprapusă peste sistemul de operare Android. Compania Samsung oferă propriul set de aplicații, inclusiv un magazin de aplicații, o galerie, un manager de fișiere și un browser web sub forma Samsung Internet.

Samsung Internet vine preîncărcat cu toate celelalte aplicații chiar și pe cele mai bune smartphone-uri Samsung Galaxy și nu poate fi dezinstalat. Această abordare pare să coste reputația browser-ului, dar este oare cu adevărat corectă? În acest articol vă arătăm tot ce trebuie să știți despre Samsung Internet, inclusiv istoricul său, caracteristicile notabile și o comparație cu Google Chrome.

O scurtă istorie a Samsung Internet

Samsung și-a creat browserul de internet în 2012 ca opțiune implicită pe dispozitivele sale Galaxy. Dar nu a fost făcut doar pentru telefoane mobile sau doar de dragul creării unui browser. A fost modalitatea companiei de a aduce web-ul la produsele sale, inclusiv tablete, Gear Watch, televizoare inteligente, Gear VR și electrocasnice.

La începuturile sale, Samsung Internet nu era bazat pe Chrome. Cu toate acestea, aproximativ un an mai târziu, în 2013, compania a decis să bazeze browserul pe Chromium, în ciuda faptului că a luat în considerare opțiuni precum WebKit, Gecko și Blink. Prima iterație a noului browser a fost livrată cu o versiune a telefonului Galaxy S4 mai târziu în acel an.

Gecko este un motor de browser dezvoltat de Mozilla. A fost lansat în 1998. Gecko a fost cunoscut anterior sub numele de Raptor și NGLayout (next generation layout). Mozilla acceptă oficial utilizarea sa pe Android, Linux, macOS și Windows.

În 2015, browserul a devenit disponibil pentru descărcare pe Google Play Store înainte de a ajunge la ceasurile inteligente Tizen prin Samsung Galaxy Store. Începând cu 2016, Samsung a estimat că avea aproximativ 400 de milioane de utilizatori activi lunar, potrivit AndroidPolice. Studii recente arată că Samsung Internet deține 5,48% din piața browserelor mobile și tablete.

Samsung Internet cu multe caracteristici remarcabile

În timp ce Samsung Internet poate fi considerat o adăugare inutilă la interfața Samsung de către mulți utilizatori, acesta are câteva caracteristici demne de remarcat. Browserul Samsung este unul dintre cele mai bune și mai complete browsere mobile. Mai jos aveți câteva dintre caracteristicile acestuia:

Un mod secret protejat prin parole.

Modul incognito este un element de bază al majorității browserelor. Vă permite să navigați pe web fără să vă faceți griji cu privire la istoricul căutărilor salvate, cookie-urile și colectarea datelor (într-o anumită măsură). Dar aceste caracteristici nu sunt cu adevărat utile pentru utilizatorul obișnuit. Samsung Internet duce lucrurile cu un pas cu modul său secret mai practic.

În plus față de caracteristicile menționate anterior, browserul are o opțiune de a bloca accesul la Modul Secret cu o parolă, un ID de amprentă sau recunoașterea feței, astfel încât filele tale private să fie accesibile numai de tine. Mai mult, ascundeți fișierele descărcate folosind Modul Secret din galerie, astfel încât să poată fi vizualizate numai în Modul Secret. Pentru a proteja cu parolă Modul Secret iată ce trebuie să faci:

  • Lansați browserul.
  • Atingeți butonul de meniu hamburger din colțul din dreapta jos al ecranului.
  • Selectați Setări din opțiuni.
  • Accesați Date personale de navigare din fila Confidențialitate.
  • Selectați Setări mod secret din partea de jos a listei.
  • Comutați butonul de lângă Utilizați parola.

Tablou de bord de confidențialitate

Majoritatea site-urilor web oferă funcții de anti-urmărire și de blocare a ferestrelor pop-up. Cu toate acestea, Samsung Internet oferă un tablou de bord cu informații despre sesiunile dvs. de navigare pe web pentru săptămână. Puteți vedea ce site-uri web v-au urmărit și ce site-uri web, ferestre pop-up și descărcări automate au fost blocate.

Există, de asemenea, o funcție inteligentă Anti-urmărire pe care o puteți seta pentru a bloca întotdeauna site-urile să vă urmărească pe web sau pentru a face acest lucru numai atunci când Modul Secret este activat. Pentru a configura Smart Anti-urmărire:

  • Navigați la Setări.
  • Selectați Tabloul de bord de confidențialitate Navigare.
  • Atingeți Anti-urmărire inteligentă.
  • Alege o opțiune.

Asistent video cu Samsung Internet

Dacă urmăriți mult conținut video în browser știți că multe site-uri își găzduiesc videoclipurile pe alte platforme decât YouTube. Ca rezultat, comenzile de redare ar putea fi diferite și uneori neintuitive. Asistentul video este modalitatea Samsung de a simplifica experiența, oferind un singur aspect pentru videoclipurile online. Acest lucru vă oferă un set de butoane de redare plutitoare care sunt aceleași, indiferent de site-ul web pe care vă aflați.

Instrumentul include comenzi comune, cum ar fi rotirea automată, redimensionarea videoclipurilor și blocarea pentru a restricționa modificările. Puteți glisa în sus și în jos în partea stângă și în dreapta a ecranului pentru a crește sau a reduce luminozitatea și, respectiv, volumul media, sau puteți glisa la stânga sau la dreapta din centru pentru a derula înapoi sau a derula rapid înainte videoclipul. Atingerea de două ori pentru a derula înapoi și a derula rapid înainte cu 10 secunde este, de asemenea, acceptată. Singurul lucru care lipsește este capacitatea de a schimba calitatea video. Pentru a activa Asistentul video iată ce trebuie să faci:

  • Lansați browserul Samsung Internet.
  • Deschideți meniul Setări.
  • Accesați Funcții utile.
  • Întoarceți comutatorul Asistent video.

O mulțime de opțiuni de personalizare

Când vă gândiți la personalizare, browserele nu vă vin imediat în minte decât dacă utilizați Samsung Internet. Personalizările sale transcend dincolo de suplimente, oferindu-vă opțiuni pentru a vă face experiența de navigare proprie.

Pentru început, puteți modifica meniul principal al browserului adăugând sau eliminând pictograme, la fel cum ați proceda cu meniul de setări rapide al Android. Pur și simplu atingeți pictograma hamburger din colțul din dreapta jos al ecranului și apăsați lung pe oricare dintre opțiuni pentru a începe.

Puteți afișa sau ascunde bara de stare, bara de file sau bara de marcaje sau puteți modifica poziția barei de adrese de sus în jos pentru o mai bună accesibilitate. Opțiunile pot fi găsite în Aspect și meniuri de pe pagina de setări. Dar mai sunt.

Accesul la vizualizarea paginii web și derularea vă permite să schimbați poziția sau să ascundeți bara de defilare, să modificați dimensiunea textului pe paginile web, să activați sau să dezactivați zoomul, să activați sau să dezactivați mărirea paginilor, să personalizați dimensiunea fontului pe site-uri web sau să utilizați întotdeauna aspectul desktop. De asemenea, puteți activa butoanele pentru a sări în partea de sus sau de jos a unei pagini. Cea mai nouă versiune de Samsung Internet este 19.0.

Samsung Internet vs Google Chrome

Nu poți vorbi despre browsere mobile fără a menționa Google Chrome, cea mai populară opțiune cu peste 10 miliarde de descărcări. Deci, cum se compara Samsung Internet cu soluția Google?

Ambele soluții software sunt similare în ceea ce privește viteza de navigare. Deci, diferențele majore vin prin personalizare, sincronizare multiplatformă și așa mai departe. Samsung Internet este opțiunea mai personalizabilă dintre cele două. Modul său Secret este, de asemenea, mai robust decât Incognito al Chrome. Și nu se poate nega atractivitatea și utilitatea Asistentului video și a tabloului de bord de confidențialitate.

Cu toate acestea, singurul lucru pe care Chrome îl are, pe care Samsung Internet s-ar lupta să se potrivească în suportul și sincronizarea multiplatformă. Dacă vă place să navigați pe web pe telefon și să continuați pe laptopul Windows, MacBook sau Chromebook și invers, nu există o opțiune mai bună decât Chrome. Și, deoarece v-ați conectat cu contul dvs. Google, autentificarea la site-urile web acceptate este ușor.

Samsung Internet merită mai mult credit decât primește Samsung Internet este adesea considerat o adăugare inutilă (bloatware) la pachet cu telefoanele Galaxy. Și deși acest lucru poate fi enervant, mai ales că nu puteți dezinstala browserul, aplicația este superbă, depășind Chrome în multe cazuri. Ați putea spune că este, fără îndoială, opțiunea mai bună pentru cei cărora nu le pasă de sincronizarea pe mai multe platforme.