Posibil ca Samsung Electronics să intre în afacerile cu roboți

869

Multe companii monitorizează îndeaproape mișcările recente ale Samsung Electronics pentru a dezvolta roboți. Deși compania păstrează tăcerea cu privire la intrarea pe piața robotică, pare foarte probabil că gigantul de produse electronice va lansa produse din acest domeniu, ca răspuns la mișcările companiilor importante din domeniul IT.

Samsung desfășoară activități de cercetare și dezvoltare de roboți industriali și roboți de încărcare pentru mașini electrice. De fapt, un robot numit EVAR (Electric Vehicle Automatic Recharging), – reîncărcare automată a vehiculelor electrice, creat de o echipă care participă la programul de dezvoltare internă al companiei Samsung, denumit C Lab, a fost dezvăluit recent publicului. Mai mult, o sursă din industrie a relatat că Samsung Electronics Advanced Technology Institute a testat de curând roboți, care pot însoți persoanele în vârstă, la un spital universitar din Seul.

Samsung nu a făcut nici o declarație deși se ocupă de roboți din 2005

Conform ziarului BusinessKorea, Samsung a declarat că nu există nimic de spus despre afacerile cu roboți. Despre testele de la spital cu roboți însoțitori, efectuate de C-Lab, Samsung spune că nu poate confirma nimic. Mai este drum lung până la o eventuală comercializare iar acești roboți sunt în stadiu de dezvoltare și teste.

Deși compania sud-coreeană se ocupă de afacerile cu roboți și de robotică din 2005, Samsung nu are nimic de declarat! Cu toate acestea, recent, compania a făcut câteva mișcări pentru a intra în domeniul roboticii. Programul de investiții în asistență științifică și tehnologică anunțat de companie a inclus cercetarea asupra dispozitivelor de acest fel. La începutul acestei luni, compania a anunțat înființarea un nou centru de cercetare al inteligenței artificiale (AI). La deschiderea de la New York au fost declarații că acesta se va concentra pe ingineria robotică. Compania a investit în companii de tehnologie, inclusiv Intuition Robotics, o companie israeliană de robotică AI.

Intuition Robotics este o companie fondată în 2016 cu sediul în Israel și birouri în California, SUA. Primul produs al companiei este ElliQ – un robot social proactiv pentru a ajuta persoanele în vârstă, în prezent în teste în Statele Unite. ElliQ vizează menținerea activă și angajată a persoanelor în vârstă prin conectarea acestora cu familiile lor și cu lumea exterioară.

Conform specialiștilor din industria IT, majoritatea companiilor din acest domeniu au intenția și concurează să lanseze roboți. Sigur Samsung Electronics nu va rata acest trend și va introduce roboți de înaltă performanță în viitorul apropiat.

La IFA Berlin 2018, LG a prezentat difertite tipuri de roboți pentru curățenie sau orientare. Compania Sony a prezentat câinele robot „Aibo”, acesta a primit multe aprecieri pozitive. Tot la IFA mai multe multe companii din întreaga lume, inclusiv China și Turcia, și-au prezentat roboții.

Samsung este compania care a depus cele mai multe brevete de invenție în domeniul Inteligenței Artificiale (AI). Robotica merge mână în mână cu AI. Cu aceste tatonări în domeniul roboticii este posibil să avem surprize plăcute de la Samsung în perioada următoare.