Samsung vrea să investească în dezvoltatorii de ochelari AR

427
Samsung Electronics vrea sa investeasca in dezvoltatorii de ochelari AR
Sursa Foto: via businesskorea.co.kr

Samsung Electronics ia în considerare să investească în viitorul apropiat în dezvoltatorii de ochelari AR. În acest fel compania sud-coreeană vrea să profite de popularitatea acestui segment în creștere rapidă. Poate fi răspunsul la intenția Apple de a lansa un set cu cască AR înainte de sfârșitul acestui an.

Potrivit surselor din industrie, citate de Business Korea, potențialele investiții Samsung în dezvoltatorii de ochelari AR sunt destinate să crească unghiul de vedere cu modulele lor optice și dezvoltarea tehnicilor și tehnologiilor avansate legate de ghidurile de undă.

Samsung Electronics are deja tehnici și tehnologii când vine vorba de procesoare, microdisplay-uri, transmisie și recepție. Dar compania sud-coreeană încă dezvoltă ghiduri de undă bazate pe module optice”. A spus un expert din acest domeniu citat de sursa sus amintită. „Aceasta este cea mai dificilă parte a ochelarilor inteligenți. Dezvoltarea și competitivitatea platformei metaverse a Samsung poate crește substanțial odată ce acea parte este acoperită”.

Samsung a investit și până acum în companii cum ar fi DigiLens

În prezent, Samsung Electronics, Qualcomm și Huawei sunt capabile să furnizeze cip-seturi legate de metaverse. Metaversul se poate referi nu numai la lumi virtuale, ci la Internet ca întreg, incluzând întregul spectru al realității augmentate. Termenul „metavers” este combinație între „meta” și „univers” și își are originile în romanul științifico-fantastic a lui Neal Stephenson din 1992, Snow Crash. Dacă Samsung poate în viitorul apropiat să furnizeze ochelari AR, poate deveni singura companie capabilă să furnizeze ambele componente, dar și o platformă în același timp.

Metaverse sau Metavers este un termen care descrie conceptul unei iterații viitoare de Internet, alcătuit din spații virtuale 3D partajate, conectate într-un univers virtual perceput. Este o rețea de lumi virtuale 3D concentrate pe conexiunea socială.

Samsung Electronics a făcut investiții continue în tehnologia ghidurilor de undă – waveguide. Este vorba despre dispozitive care limitează și dirijează propagarea undelor electromagnetice, cum ar fi undele radio, razele infraroșii și lumina vizibilă. De exemplu, loc să preia viziunea purtătorului ca un set cu cască VR, elementele de interfață sunt proiectate pe un ghid de undă care apare în colțul vederii tale.

Samsung a investit peste 100 de milioane de dolari în DigiLens, o companie cu sediul în Sunnyvale, California, SUA. Este specializată în realitate augmentată, optică, realitate extinsă, afișaje heads-up, inginerie optică, ingineria materialelor și calcul mobil. Anul trecut în decembrie Samsung și Microsoft au anunțat un parteneriat pentru dezvoltarea HoloLens 3.

Sperăm că primii ochelari Samsung AR să apară cât mai curînd pe piață. În afară de Apple, Qualcomm, Google, Lenovo și Huawei și alte companii sunt interesate de dispozitivele de realitate augumentată (AR). Cum am scris mai sus, Samsung are capacitatea de a furniza componente și o platformă software în același timp pentru ochelari AR.