Parteneriat Samsung – Microsoft pentru dezvoltarea HoloLens 3

449
Parteneriat Samsung Microsoft pentru dezvoltarea HoloLens 3
Sursa Foto: via phonearena.com

Sunt informații că în această vară Samsung a intrat într-un parteneriat cu Microsoft pentru proiectul său de realitate augmentată HoloLens 3. Cele două companii de anvergură globală sunt așteptate să lucreze la următoarea generație de cască VR în următorii doi ani.

Microsoft are deja un parteneriat puternic cu Samsung în ceea ce privește Office Mobile și alte aplicații preinstalate pe telefoanele celui mai mare producător de telefoane din lume, așa că profitarea de expertiza sa hardware ar putea fi mai mult decât benefică. În luna martie, se pare că Samsung a adunat un grup de lucru pentru a investiga viabilitatea parteneriatului HoloLens 3. Acest lucru implică mai multe departamente, și ulterior a primit undă verde să accepte provocarea de a fi producătorul de echipamente AR/VR al Microsoft.

Parteneriat Samsung – Microsoft pentru HoloLens 3

Comercializarea dispozitivului portabil HoloLens 3 de la Microsoft va profita de priceperea inginerească a companiei Samsung. Vânzările de Microsoft HoloLens 3 vor avea loc după încheierea contractului de dezvoltare, în 2024, conform Samsung și Microsoft. Achiziționarea de către Samsung a companiei DigiLens, împreună cu experiența sa în afișaj, ar putea fi ceea ce a determinat Microsoft să se asocieze cu aceasta în următorul efort HoloLens 3, conform PhoneArena.

DigiLens era cunoscut pentru tehnologia sa de ghidare a undelor de lumina. Aceasta este folosită pentru a curba lumina de la videoclipul redat pe un afișaj către ochelari, care este transparentă în dispozitivele de afișare AR. În urma acestui lucru utilizatorii pot să vadă împrejurimile reale din jurul lor simultan cu elementele virtuale afișate.

DigiLens este o commpanie cu sediul în Sunnyvale, California, SUA, fondată în 2003. Este specializată în realitate augmentată, optică, realitate extinsă, afișaje heads-up, inginerie optică, ingineria materialelor și calcul mobil.

Colaborarea Samsung cu Microsoft sugerează că HoloLens 3 poate fi un răspuns la presupusul set de căști Apple Glasses AR/VR. Acesta este de așteptat să aterizeze cândva în anul viitor. Microsoft a vândut aproximativ 200.000 de dispozitive HoloLens 2 în acest an. Compania americană va trebui să aloce resurse serioase pentru a face a treia ediție să iasă în evidență. Nu numai Apple, ci și Meta de la Facebook, vrea să-și lanseze propriile instrumente de realitate augmentată foarte curând.

Recent compania Samsung a brevetat un nou design pentru căști Samsung VR și AR Odyssey cu un controler tactil. Momentan nu se știe când aceste căști Samsung Odyssey vor fi lansate.