Samsung va investi masiv în continuare în R&D pentru cipuri

161
Samsung va investi masiv in continuare in RD in cipuri
Sursă foto: via SamMobile

Profitul operațional al Samsung a scăzut drastic cu 96,6% în primul trimestru din 2023. Compania a cunoscut cea mai gravă scădere a profitului operațional trimestrial din ultimii 14 ani. Unul dintre factorii principali care au dus la această situație a fost o scădere severă a industriei semiconductoarelor. Dar, în ciuda acestei performanțe slabe din cauza declinului pieței, Samsung a confirmat recent că nu va încetini investițiile în cercetare și dezvoltare (R&D).

Potrivit SamMobile, Kye Hyun Kyung, șeful diviziei de soluții pentru dispozitive Samsung care supraveghează operațiunile globale ale afacerii de memorie, LSI System și turnătorie, a declarat într-un interviu recent că Samsung „a realizat cea mai mare vânzare lunară de DRAM și flash NAND” în primul trimestru. Dar, din cauza unei scăderi foarte abrupte a preţurilor, profitul operaţional al companiei a scăzut. CEO-ul a adăugat că Samsung „va lua măsuri active pentru a face față deteriorării situației”.

Investițiile în R&D vor fi în continuare în prim plan la Samsung

Drept urmare, chiar dacă Samsung a suferit cea mai mare scădere a profitului operațional trimestrial din ultimii 14 ani, CEO-ul a confirmat că Samsung nu intenționează să-și schimbe strategia de cheltuieli de capital, ci va continua să susțină cercetarea și dezvoltarea în pregătirea viitorului. Samsung va investi în continuare masiv în R&D pentru a „câștiga avantajul în tehnologie pentru produsele viitoare”.

Samsung pare hotărât să continue să investească în tehnologiile semiconductoare, în ciuda încetinirii pieței. Compania a înregistrat un profit operațional de aproximativ 477 de milioane USD în Q1 2023. Samsung a investit, de asemenea, de peste zece ori această sumă – un record de ~4,9 miliarde de dolari – în cercetare și dezvoltare în același prim trimestru al anului.

Moneda de 20$ din aur „Saint-Gaudens double eagle” a fost produsă de Monetăria din Statele Unite între 1907 și 1933. Este cea mai scumpă monedă (dolar) din lume. Un exemplar a fost vândut cu 20.212.100 de dolari în 2023.

Samsung a făcut și o investiție record de 10,7 trilioane woni (~7,9 miliarde USD) în echipamentele și instalațiile de producție. În același timp, din cauza scăderii cererii și a prețurilor, Samsung a decis, de asemenea, să reducă producția de memorii pentru a evita oferta excesivă. Cu toate acestea, compania se pregătește ca în continuare cererea să crească în acest an. După ce se întâmplă acest lucru, gigantul tech vrea să fie în top având capacități de producție superioare.