Samsung își mărește investiția în semiconductori la 151 miliarde USD

481
Samsung isi mareste investitia in semiconductoare la 151 miliarde UDS
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung se numără printre cele mai importante companii de cipuri semiconductoare din lume. În urmă cu ceva timp, mai precis în 2019, gigantul tech a anunțat că va investi peste 115 miliarde USD până în 2030 în cipuri logice. Acum, Samsung a anunțat că ridică nivelul investiției la 151 miliarde de dolari. Această dezvoltare are loc pe fondul celei mai grave deficiențe globale de cipuri din ultimele decenii.

Compania a anunțat ieri că a decis să investească încă aproximativ 33,5 miliarde USD în afacerile sale cu cipuri logice. În acest fel compania sud-coreeană va ajunge la o investiție de aproximativ 151 miliarde de dolari în acest domeniu. Acest capital va fi utilizat la dezvoltarea tehnologiilor avansate și la extinderea capacității sale de producție a cipurilor. Compania are două filiale care se ocupă de semiconductori: Samsung Foundry (proiectează cipuri logice – semiconductori) și System LSI (care produce cipuri pentru alte mărci). Samsung investește în System LSI pentru a-și accelera creșterea în tehnologii new-age precum 5G, AI și conducere autonomă.

Samsung este cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume

De asemenea, Samsung a anunțat că a început construcția unei noi fabrici de cipuri numită P3 în Pyeongtaek, Coreea. Noua fabrică va începe producția în serie de cipuri DRAM de 14nm și procesoare pe bază de EUn de 5nm până în a doua jumătate a anului 2022. Conform colegilor noștri de la SamMobile, fabrica P3 se va deschide cu șase luni înainte de programul inițial prevăzut.

Dr. Kinam Kim, vicepreședinte și șef al diviziei de soluții de dispozitive la Samsung Electronics, a declarat. „Întreaga industrie a semiconductoarelor se confruntă acum cu o situație critică. Este momentul să trasăm un plan pentru strategia și investițiile pe termen lung. Pentru activitatea de memorii, unde Samsung este lider incontestabil, vom continua să investim preventiv pentru a rămâne în frunte”.

TSMC Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este una dintre cele mai mari companii din Taiwan. Este deținut în majoritate de investitori străini. AMD, Apple, Broadcom, MediaTek, Nvidia și Qualcomm sunt clienți TSMC.

Samsung este cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume după venituri și cote de piață și lansează deseori cele mai bune și mai noi tehnologii din industrie. Recent a dezvăluit primele unități DRAM din industrie bazate pe CXL, care vor fi utilizate în servere AI și cloud. Cu toate acestea compania taiwaneză TSMC depășește de obicei Samsung lansând procese mai avansate de fabricare a cipurilor, iar ținta companiei sud-coreene este să învingă TSMC până la sfârșitul anului 2030.