Samsung va investi ~200 de milioane euro în fabricile sale din Polonia

325
Samsung va investi 200 de milioane euro in fabricile din Polonia
Sursa Foto: via notesfrompoland.com

Gigantul high-tech sud-coreean Samsung va investi aproximativ 900 de milioane de zloți (198 de milioane de euro) în extinderea capacității de producție la fabricile din Polonia. Samsung are unități de producție în orașul polonez Wronki.

Compania Samsung va construi o nouă hală de producție și depozit de 40.000 de metri pătrați. În acest fel compania își va extinde fabrica de frigidere, a declarat Olgierd Bałtaki, directorul Samsung Electronics Poland. De asemenea, a adăugat Olgierd Bałtaki, că Samsung, „va crea un complex industrial în vecinătatea fabricii existente din Wronki”. Acest complex va funcționa ca un cluster de electrocasnice în care vor fi amplasați subfurnizorii fabricii.

Noi investiții Samsung în Polonia

Investiția este programată să aibă loc în perioada 2022 – 2024. Noua investiție are ca scop să crească producția de frigidere și mașini de spălat rufe Samsung în Polonia. Se estimează o creștere cu 30%, de la actualele 4 milioane de unități produse anual, până la o capacitate de 5,2 milioane bucăți anual.

Planurile Samsung au fost susținute cu ajutorul public de 86 de milioane de zloți, sub forma unui grant de stat. În același timp, compania sud-coreeană va beneficia și de scutirii de impozitul pe profit în cadrul zonei economice speciale a Poloniei pentru investiții.

Wronki este cunoscut pentru compania Amica, care produce frigidere, mașini de spălat și plite. Cea mai mare închisoare din Polonia se află în Wronki. Rosa Luxemburg a fost închisă acolo câteva luni în timpul Primului Război Mondial.

Decizia de a sprijini investițiile în orașul Wronki este una dintre cele 713 – un număr record – pe care le-au primit întreprinderile care operează în Zona de investiții poloneză în 2021”. A declarat ministrul adjunct al dezvoltării Grzegorz Piechowiak, referindu-se la numărul record de investiții de anul trecut, conform NotesfromPoland. „Aceasta este dovada că Polonia rămâne unul dintre cele mai atractive locuri pentru a face afaceri din lume”.

În 2009, Samsung Electronics Poland Manufacturing a cumpărat uzina de producție Wronki de la firma poloneză Amica. Tranzacția a avut o valoare de 205 milioane de zloți. În prezent, fabrica din Wronki are peste 2.300 de angajați, iar noua investiție este de așteptat să creeze peste 60 de locuri de muncă.