Samsung invitat la Casa Albă pentru a discuta lipsa globală de cipuri

307
Samsung invitat la Casa Alba pentru a discuta lipsa globala de cipuri
Sursa Foto: Yonhap News

Casa Albă a convocat, săptămâna trecută joi, o conferință virtuală a marilor producători de semiconductori. Au fost prezenți inclusiv Samsung Electronics, TSMC, Intel, Apple, Microsoft, General Motors și Ford Motor Company. Problema discutată a fost lipsa globală de cipuri și impactul său semnificativ asupra mai multor industrii.

Potrivit Casei Albe, directorul Consiliului Național al Economiei Naționale, Brian Deese, și secretarul american de comerț, Gina Raimondo, au găzduit conferința. A fost discutat impactul variantei delta a COVID-19 asupra lanțului global de aprovizionare cu semiconductori și eforturile industriei pentru a crește transparența.

Samsung, TSMC, Intel, General Motors și Ford invitați la Casa Albă

Cea mai recentă întâlnire, a fost a treia de acest gen organizată din aprilie, pentru a discuta problema semiconductorilor. Reprezentanții companiilor de semiconductori Samsung, TSMC, Intel, și Microsoft sau discutat cu giganți americani din domeniul tehnologiei și fabricării automobilelor, inclusiv Apple, General Motors și Ford Motor Company. Reprezentanții Global Foundries, Micron și Microsoft se numără printre participanți.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat că lipsa semiconductorilor a fost în mintea președintelui american Joe Biden de când a preluat funcția. Creșterea cererii de produse electronice de larg consum în timpul pandemiei COVID-19 a dus la lipsa de cipuri. În acest fel producătorii de cipuri au direcționat produsele către electronicele de consum. Cel mai mult au avut de suferit marii producători de de autovehicule. Acum Casa Albă, împreună cu producătorii de cipuri vor să rezolve problema.

Casa Albă (The White House) este reședința oficială și principalul loc de muncă al președintelui SUA. A fost construită în stil georgian din gresie vopsită în alb, între 1792 și 1800. Președintele Theodore Roosevelt a numit-o „Casa Albă”.

Oficialii americani fac presiuni asupra companiilor de semiconductori pentru „mai multă transparență” cu privire la lanțurile lor de aprovizionare. Potrivit World.Kbs, care citează agenția de presă Bloomberg, companiilor afiliate li se va cere să furnizeze Departamentului de Comerț al SUA informații „voluntare” despre lanțul de aprovizionare în următoarele câteva săptămâni. Totuși multe dintre ele sunt reticente să ofere informații care să detalieze structurile lor de cerere și ofertă.

Dacă nu se va ajunge nici acum la un consens, cel mai probabil în scurt timp vor avea loc noi discuții. Vor fi aceiași participanți de până acum, aceste companii fiind principalii jucători din domeniu de pe piață. Administrația SUA vrea să rezolve această problemă anul acesta.