Samsung va ajuta Apple să lanseze iPhone 14 cu o cameră tip periscop

786

În fiecare an, Apple încearcă să aducă pe piață o versiune mai bună a iPhone-urilor și să treacă la cele mai bune caracteristici pe care le oferă piața. Nu a făcut excepție nici anul acesta. Seria iPhone 12 a venit cu suport 5G și cel mai recent chip A14 Bionic de la Apple. Dar nici nu au apărut bine că sunt deja zvonuri despre modelele viitoare: seria iPhone 14.

Da, Apple iPhone 14 pentru că abia atunci compania americană estimează să pună pe această serie o cameră cu periscop. Probabil în special pe varianta sa iPhone 14 Pro Max. Toate modelele de iPhone din acest an au afișaje OLED Super Retina XDR și un aspect nou cu apeluri FaceTime de 1080p de înaltă definiție. Pentru anul 2022, compania ar putea avea piese Samsung pentru un nou modul de cameră. Este vorba despre o cameră pliabilă tip periscop.

Apple apelează indirect la Samsung pentru camera tip periscop pe iPhone 14

Companii precum Samsung și Huawei sunt văzute mereu ca inovatoare în domeniul camerelor foto de pe smartphone-uri. Conform Tizen Help, nici Apple nu vrea să rămână în urmă, schimbări importante în domeniu vor apărea cu iPhone 14. Camera este una dintre marile specificații pe care oamenii le caută astăzi pe smartphone-uri. Generații tehnologice de azi nu cumpără niciun telefon, fără analiza detalii precum pixelii camerei, afișajul, calitatea înregistrării video și spațiul de stocare. Oamenii caută acum și USP-ul (unique selling proposition) smartphone-ului și cum îmbunătățește o companie telefonul față de alți producători.

Mass-media coreeană The Elec confirmă zvonul că Apple a recurs la Samsung (din nou). Gigantul tech va fi sursa pentru planurile Apple privind această cameră cu zoom. Dar Samsung nu va livra direct la Apple aceste camere. Le va trimite la LG Innotek unde vor fi asamblate pentru iPhone 14. Dar de ce?

LG Innotek Co., Ltd. este o subsidiară a LG Electronics fondată în 1970. Produce componente electronice pentru telefoane mobile, computere și produse de comunicații în rețea. Furnizează LED-uri pentru telefoane mobile și module de camere, printre altele.

Apple nu poate merge direct la Samsung, deoarece are un contract de aprovizionare cu LG pentru modulele camerei. În al doilea rând, brevetele Apple cu privire la acest sistem optic pentru camere sunt aproape inexistente. Achiziționarea Corephotonics de către Samsung a adus foarte multe brevete conexe acestor camere la dispoziția Samsung. Mai mult, ne amintim că israelienii de la Corephotonics au dat în judecată atât Apple, cât și LG pentru brevetele de teleobiectiv.

Acest tip de cameră lucrează pe lățimea telefonului nu pe grosime

Apple oferă multe utilizatorilor săi de iPhone-uri și a creat o piață proprie, dar în acest domeniu este puțin în urmă. Companii precum Samsung și OPPO au folosit camere tip periscop în telefoanele lor. Cu iPhone 14 și Apple vrea să facă acest lucru.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu o cameră zoom care se pliază  – tip periscop, înseamnă că structura camerei va avea o tehnologie periscop care va îmbunătăți caracteristica de zoom și va permite camerei să utilizeze lățimea telefonului în loc de grosimea corpului și a modulului camerei.