Samsung ISOCELL GN2 de 50MP cu focalizare automată mai rapidă

716
Samsung ISOCELL GN2 de 50MP cu focalizare automata mai rapida
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a prezentat ieri Samsung ISOCELL GN2. Este un nou senzor de imagine de 50 megapixeli (MP) cu pixeli mari de 1,4 micrometri (μm). Cu îmbunătățiri aduse predecesorului său, ISOCELL GN1, noul GN2 oferă imagini de până la 100MP, focalizare automată îmbunătățită prin tehnologia Dual Pixel Pro, HDR eșalonat și imaginii vii prin Smart ISO Pro, indiferent de mediul de iluminare.

ISOCELL GN2 de 1/1,12 inch este un senzor de imagine extrem de versatil când vine vorba de rezoluții de imagine. Cu 50 de milioane de pixeli de 1,4 μm, GN2 oferă fotografii extrem de detaliate în setări obișnuite. În medii cu lumină slabă, cum ar fi în interior, senzorul poate simula un pixel mai mare de 2,8 μm, cu tehnologie de binare cu patru pixeli pentru a absorbi mai multă lumină, oferind imagini mai luminoase și mai clare.

Samsung ISOCELL GN2 cu Dual Pixel Pro

Pentru cei care apreciază mai multe detalii în fotografii ISOCELL GN2 oferă opțiunea de a face fotografii în rezoluții de 100MP. În modul de 100MP, GN2 reorganizează meticulos pixelii de culoare folosind un algoritm inteligent de re-mozaic. În acest fel crează trei straturi individuale de cadre de 50MP în verde, roșu și albastru. Aceste cadre sunt apoi mărite și combinate pentru a produce o singură fotografie cu o rezoluție ultra-înaltă de 100MP.

Samsung  ISOCELL GN2 este primul senzor de imagine Samsung care oferă Dual Pixel Pro. Este cea mai avansată soluție de focalizare automată a companiei de până acum, conform Samsung Newsroom. Folosind două fotodiode în fiecare pixel al senzorului de imagine, Dual Pixel Pro folosește agenți de detectare a fazelor pentru focalizare automată ultrarapidă. În plus, soluția oferă, de asemenea, focalizare în toate direcțiile prin împărțirea pixelilor pe verticală și orizontală. În cazul Dual Pixel împărțirea pixelilor este numai pe verticală.

Dual Pixel Pro permite agenților de focalizare să recunoască mai bine partea superioară și inferioară a cadrului, permițând senzorului să se concentreze rapid chiar și atunci când nu există modificări ale modelului în direcție orizontală. Focalizarea cu lumină slabă și urmărirea obiectelor în mișcare sunt, de asemenea, mult îmbunătățite.

HDR – high dynamic range adică interval dinamic ridicat. Adaugă mai multă culoare, luminozitate și contrast față de conținutul afișat în HD sau UHD. Afișează o imagine mai naturală, apropiată de modul în care ochii văd lumea reală.

Noul senzor Samsung are Smart ISO și Smart ISO Pro

Pentru a face fotografii în medii cu lumină mixtă, ISOCELL GN2 își mărește gama dinamică cu o caracteristică HDR eșalonată. Aceasta lipsea în Samsung ISOCELL GN1. Staggered-HDR sună similar cu tehnologia HDR tradițională, deoarece senzorul captează expuneri scurte, medii și lungi. Prin maximizarea gamei dinamice, HDR eșalonat asigură detalii bogate și culori vii în evidențieri și umbre întunecate în scenă. În acest fel este o soluție ideală pentru fotografierea de imagini cu contrast ridicat. Staggered-HDR este capabil să reducă consumul de energie al unui senzor cu până la 24% în comparație cu predecesorul. Astfel contribuie la o eficiență energetică îmbunătățită a sistemului general.

Samsung ISOCELL GN2 vine, de asemenea, cu Smart ISO și Smart ISO Pro. Smart ISO setează inteligent câștigul de conversie al senzorului, permițând realizarea imaginii utilizând un ISO optim; ISO scăzut pentru strălucire în aer liber sau ridicat pentru intensitatea luminoasă în interior. Spre deosebire de Smart ISO, care folosește citiri dintr-un singur ISO per imagine, Smart ISO Pro, care folosește o soluție de câștig de conversie dublă intra-scenă (iDCG), ia citiri atât de la ISO ridicat, cât și de la ISO scăzut pentru a crea instantaneu imagini cu interval dinamic ridicat. În plus, în condiții de lumină extrem de scăzută, Smart ISO Pro preia și procesează rapid mai multe cadre în ISO ridicat, crescând sensibilitatea la lumină aproape de un milion de ISO-uri și ducând fotografia mobilă de noapte la înălțimi mai mari.

Noul senzor Samsung de 50MP oferă, de asemenea, videoclipuri 4K / 120 fps cu încetinitorul sau 480 fps la FHD. Este capabil, de asemenea, de înregistrare de 8K / 24fps.

ISOCELL GN2 este în prezent în producție de masă, ceea ce sugerează că îl vom vedea în scurt timp.