Acasă Stiri Samsung a lansat un senzor de cameră foto de 50MP Dual Pixel

Samsung a lansat un senzor de cameră foto de 50MP Dual Pixel

Samsung a lansat senzorul de cameră de 50MP ISOCELL GN1 cu focalizare automată, mai rapid și pentru imagini mai luminoase. ISOCELL GN1 este primul senzor de imagine Samsung care oferă atât tehnologii Dual Pixel, cât și Tetracell. Noua cameră foto duce performanța senzorului de imagine la un nou nivel. Este o combinație de sensibilitate ridicată la lumină și viteze de focalizare automată, optimizate pentru experiențe mai dinamice.

Cu tehnologii inovatoare de pixeli, Samsung a fost în fruntea ofertei de senzori de imagine de înaltă performanță. ISOCELL GN1 face parte din angajamentul Samsung de a furniza camere pentru imagini uimitoare consumatorilor”. A declarat Yongin Park, vicepreședinte executiv al diviziei senzori de la Samsung Electronics. „Vom continua să introducem noi camere foto, care vor conduce următoarele tendințe în domeniul fotografiei mobile.”

O cameră Samsung cu rezoluție mai mică, dar foarte performantă

Samsung a făcut pași mari în segmentul senzorilor de cameră. După lansarea senzorilor pentru camere de 48MP, 64MP și 108MP în ultimii ani, compania sud-coreeană lansează acum un nou senzor de imagine cu o rezoluție relativ mai mică.

Fotografiile sunt un element indispensabil pentru utilizatorii de smartphone-uri de astăzi. Aceștia s-au obișnuit să facă fotografii în orice situație și să prețuiască momentele speciale, oriunde s-ar afla. Pentru a aborda diferite preferințe de imagini ale utilizatorilor, unii producători de smartphone-uri pun mai mult accent pe imaginile extrem de detaliate cu rezoluții ultra-înalte, în timp ce unii aleg pixeli mai mari pentru rezultate luminoase în medii cu lumină scăzută. Noul Samsung ISOCELL GN1 satisface aceste nevoi multiple simultan, cu tehnologiile Dual Pixel și Tetracell.

Tehnologia Tetracell combină patru pixeli în unul, pentru a crește sensibilitatea la lumină. În acest fel tehnologia permite camerei foto să facă fotografii în diferite condiții de iluminare. Fotografii mai luminoase în medii cu lumină scăzută și, cu mai multe detalii în medii bine luminate.

Pentru fotografia finală cu lumină scăzută, GN1 adoptă tehnologia Tetracell. Este o tehnică de comasare a pixelilor care îmbunătățește capacitatea pixelilor de a capta și procesa mai multă lumină. Prin comasarea a patru pixeli într-un singur, Tetracell dublează dimensiunea pixelilor senzorului de imagine și mărește sensibilitatea la lumină pentru a realiza fotografii excelente. Cu o sensibilitate îmbunătățită la lumină, combinată cu o soluție puternică de focalizare automată, GN1 este capabil să se concentreze rapid asupra unui obiect, chiar și într-un mediu de lumină extrem de scăzut, pentru a oferi cel mai clare fotografii.

Noile camere Samsung au intrat deja în producția de masă

În plus față de tehnologiile Dual Pixel și Tetracell, GN1 este livrat cu Smart-ISO. Acestă caracteristică selectează în mod inteligent ISO optim și HDR în timp real. Astfel surprinde scena cu mai multe expuneri simultan pentru fotografii de excepție și video chiar și atunci când obiectele sunt în mișcare. Pentru o calitate video premium, senzorul de imagine acceptă înregistrarea video la o rezoluție de până la 8K la 30fps.

Senzorii de imagine cu pixeli relativ mari, cum este ISOCELL GN1, oferă o sensibilitate îmbunătățită la lumină și imagini mai bune în condiții de lumină scăzută. Astfel de senzori oferă și videoclipuri mai luminoase, în condiții de lumină scăzută, în comparație cu senzorii cu rezoluție ultra înaltă.

În prezent, nu știm ce smartphone-uri sau dispozitive vor ajunge să utilizeze senzorul pentru camera următoare. Conform NewsSamsung, noul senzor Samsung ISOCELL GN1 a intrat în producția de masă luna aceasta.

De asemenea, Samsung lucrează la un senzor de 150MP programat pentru lansare în trimestrul patru din 2020. Sunt informații că firma sud-coreeană a început dezvoltarea unui senzor de 250MP și și-a propus să dezvolte un senzor de 600MP care să depășească capacitățile unui ochi uman.

Stiri

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...

Samsung Galaxy E02 are pagină de asistență live, lansare iminentă

Samsung este în plină activitate de lansare a noi smartphone-uri. Dar oare când nu este Samsung ocupat cu așa ceva? După lansarea...

Cipul Snapdragon X60 5G pentru iPhone 13 va fi fabricat de Samsung

Cipul Snapdragon X60 5G pentru Apple iPhone 13 va fi realizat de cel mai mare rival al companiei americane - Samsung. Cu...

Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în...

Telefoane Samsung aprobate pentru utilizare guvernamentală în Australia

Australian Signals Directorate - Direcția semnale australiene (ASD) a aprobat patru noi smartphone-uri Samsung Galaxy pentru utilizare guvernamentală în Australia. Agenția a...

ANC și calitatea impresionantă a sunetului pune „Pro” în Galaxy Buds Pro

Cu atât de mult conținut disponibil la îndemână, căștile fără fir au o capacitate unică de a îmbunătăți viața de zi cu...