Samsung ISOCELL GNK de 50 MP dezvăluit, are suport video 8K

251
Samsung 50MP ISOCELL GNK
Sursa foto: via gizmochina.com

Samsung face un nou salt în fotografia și videografia mobilă cu lansarea senzorului Samsung ISOCELL GNK de 50MP. Acesta este un succesor promițător al popularului senzor ISOCELL GN1 aflat în mai multe camere foto pe diverse telefoane Galaxy. Acest senzor îmbunătățit aduce îmbunătățiri semnificative utilizatorilor.

Samsung a dezvăluit senzorul ISOCELL GNK de 50MP, care oferă o gamă dinamică mai bună pentru imagini statice și capabilități îmbunătățite de înregistrare video. Senzorul este un înlocuitor direct pentru ISOCELL GN1 de 50MP folosit în mod obișnuit de către Samsung și alți producători de telefoane mobile. Nu credem că Galaxy S24 și Galaxy S24+ vor primi o cameră foto cu ISOCELL GNK. În schimb, această cameră se găsește în cel mai recent telefon Google Pixel 8 Pro, potrivit GizmoChina.

ISOCELL GNK poate funcționa la temperaturi între -20℃ și +85℃

În timp ce senzorul GNK împărtășește asemănări în ceea ce privește dimensiunea și măsurarea pixelilor cu GN1, excelează prin integrarea tehnologiilor inteligente. Cel mai important, senzorul dispune de focalizare automată Dual Pixel Pro. Această funcție asigură o focalizare rapidă și imagini clare, chiar și atunci când surprindeți subiecți în mișcare. Cu Samsung ISOCELL GNK fotografia cu lumină scăzută a fost îmbunătățită, performanța focalizării automate s-a îmbunătățit și ea în comparație cu modelul anterior și este acceptată înregistrarea video 8K. Camera are și un senzor RGB inclus.

RGB este un model de culoare în care culorile primare ale luminii sunt amestecare în diferite moduri pentru a reproduce o gamă largă de culori. Numele modelului provine de la inițialele culorilor Red, Green, Blue – roșu, verde și albastru.

O caracteristică remarcabilă a noului senzor este gama sa dinamică extinsă, care poate ajunge până la 120 dB. Această caracteristică permite surprinderea unei game largi de detalii în diferite condiții de iluminare. În plus, în modul Pro, senzorul Samsung ISOCELL GNK poate face imagini RAW pe 14 biți, oferind fotografilor mai mult control creativ și precizie.

Pentru pasionații de video, senzorul GNK acceptă înregistrarea video 8K la 30fps fără a compromite câmpul vizual. Oferă, de asemenea, capabilități video HDR și flexibilitatea de a filma înregistrări FHD la 240 fps, satisfăcând diverse nevoi video. Iată mai jos câteva dintre cele mai importate specificații ale Samsung ISOCELL GNK:

  • Rezoluție efectivă: 8.160 x 6.144 (50MP)
  • Filtru de culoare: Dual Tetrapixel RGB Bayer Pattern
  • Rata normală de cadre: Până la 24 fps @ full 50MP / 90 fps @ 12,5 MP
  • Rata de cadre video: 30 fps @ 8K / 120 fps @ 4K / 240fps @ FHD
  • Temperatura de funcționare: -20℃ până la +85℃
  • Cromatică: RGB
  • Focalizare automată: Dual Pixel Pro (PDAF)