Samsung a lansat senzorul de imagine ISOCELL Slim 3T2 de 20 MP

843

Samsung a prezentat cel mai mic senzor de imagine de înaltă rezoluție de pe piață, ISOCELL Slim 3T2. Este cel mai compact senzor de imagine, aproximativ 5,1 mm pe diagonală și oferă o rezoluție de 20 MP. Poate fi folosit atât pentru camerele foto din față cât și pentru cele din spate pentru smartphone-urile de astăzi. Datorită dimensiunii foarte mici și design-ului ultra-subțire este ideal pentru viitoarele smartphone-uri cu ecran complet.

Samsung ISOCELL Slim 3T2 este cel mai mic și mai versatil senzor de imagine de 20 MP din lume. Ajută producătorii de dispozitive mobile să aducă valoare de consum diferențiată nu numai în performanța camerei, ci și în caracteristici, inclusiv proiectarea hardware. A declarat Jinhyun Kwon, vicepreședinte Marketing System Sensor la Samsung Electronics. „Cererea de capabilități avansate de imagistică în dispozitivele mobile continuă să crească permanent. Samsung va continua să împingă limitele în tehnologiile senzorilor de imagine pentru experiențe mai bogate ale utilizatorilor„.

Samsung ISOCELL Slim 3T2 aduce mai multă claritate și detalii pe fotografii

Cu 20 de milioane de pixeli activi de 0,8 μm, modelul ISOCELL Slim 3T2 oferă claritate și detalii deosebite. Oferă fidelitate ridicată a culorilor prin adoptarea tehnologiei ISOCELL Plus de la Samsung, conform NewsSamsung. Aceasta permite senzorilor să capteze mai multe informații și lumină pentru o reproducere exactă a culorilor, chiar și cu pixeli de dimensiuni micrometrice.

Pentru telefoanele inteligente cu cele mai recente caracteristici de afișare, cum ar fi designul „hole-in display” sau „notch design”, camerele foto orientate spre față trebuie să fie cât mai mici, în timp ce captează imagini de înaltă calitate. Modelul 3T2 se potrivește perfect într-o cameră mică, oferind mai mult spațiu pentru afișaj. În plus, tehnologia Samsung Tetracell, care combină patru pixeli pentru a funcționa ca unul, permite modelului 3T2 să ia imagini mai luminoase și mai clare în setările de lumină slabă.

ISOCELL este numele de marcă Samsung pentru gama sa de senzori de imagine CMOS. Se bazează pe tehnologia 3D-Backside Illuminated Pixel și oferă numeroase îmbunătățiri în ceea ce privește captarea luminii. Senzorii ISOCELL de la Samsung au apărut 2013 și au debutat în interiorul smartphone-ului pilot Galaxy S5 în 2014.

ISOCELL Slim 3T2 va intra în producție în Q1 2019

Atunci când este aplicat în setările cu mai multe camere pentru telefoane orientate spre spate, modelul 3T2 adoptă o matrice de filtre de culoare RGB în locul tehnologiei Tetracell. Dimensiunile mici ale senzorului de imagine reduc de asemenea înălțimea camerei telefoto cu aproximativ 7% în comparație cu alți senzori de imagine. Acest lucru duce la construirea unor camere foto mai mici pentru modele mai subțiri și elegante de smartphone-uri.

Comparat cu o cameră foto de 13 MP cu aceeași înălțime, modelul ISOCELL Slim 3T2 de 20 MP are o rezoluție de 60% mai mare la zoom digital de 10x. Rezultă astfel fotografii mult mai clare și mai precise, cu mult mai multe detalii. Samsung ISOCELL Slim 3T2 este de așteptat să fie în producție de masă în primul trimestru al acestui an.