Samsung JetBot: aspiratoarele robot cu LiDAR vin în Europa

369
Samsung Jet Bot aspiratoarele robot cu LiDAR vin in Europa
Sursa Foto: via winfuture.de

Samsung aduce acum în Europa noile aspiratoare robot din seria Samsung JetBot 90. Cu prețuri care încep de la 499 de euro, vor face viața dificilă pentru concurenți precum Dyson, Roborock și Neato și vor oferi printre alte caracteristici, un senzor LiDAR extensibil.

Samsung a prezentat prima dată noua serie JetBot de aspiratoare robot în ianuarie la CES 2021. După ce au fost lansate în Coreea de Sud în luna mai, cele trei modele JetBot 80, JetBot 80+ și JetBot 95 AI+ vor fi la vânzare din această lună pe mai multe piețe din Europa. Modelul de bază începe cu 499 euro, versiunea „Plus” de la 699 euro, iar modelul JetBot 95 AI+ costă 1.499 euro.

Cu noua gamă de produse, Samsung oferă pentru prima dată din 2017 noi aspiratoare robot din producția sa. Mai presus de toate, acestea se vor deosebi de concurență datorită senzorului LiDAR. Cu acesta noile aspiratoare Samsung JetBots pot colecta date deosebit de detaliate pentru cartografierea mediului. Senzorii laser obișnuiți sunt, de asemenea, la bord.

Recunoașterea animalelor de companie inclusă cu Samsung JetBot

Datorită funcționalității AI integrate, modelele mai scumpe pot recunoaște diferite tipuri de obiecte din mediul de lucru. De exemplu pot evita animalele de companie și diferite obiecte pentru rezultate mai bune în materie de curățenie. Cu Samsung JetBot, clientul poate folosi aplicația Samsung SmartThings pentru a specifica unde și cum ar trebui să aibă loc curățenia. Roboții recunosc și diferențiază diferite camere și, cu ajutorul zonelor interzise și a pereților virtuali, pot fi determinați să aspire doar anumite zone dintr-o locuință. Volumul maxim de zgomot pentru toate modelele este de 76 decibeli.

Urechea umană percepe sunete între 1 și 130dB, orice sunet peste 130dB cauzează dureri. Un ţânțar produce un zgomot de 20dB! Zgomotul produs de o frunză care cade este de 10 decibeli, imperceptibil pentru urechea umană.

Cele trei aspiratoare Samsung JetBot diferă în anumite puncte în ceea ce privește echipamentul lor tehnic. Modelul de bază Samsung JetBot 80 are senzorul LiDAR, dar trebuie să se descurce fără stația de aspirație cu pungă încorporată și funcțiile AI. Recipientul de praf lavabil are o capacitate de 400 mililitri.

La Samsung Jet Bot 80+ stația de aspirație este inclusă. Astfel încât robotul să se poată goli automat când recipientul de praf de 300 mililitri este plin. Cu modelul de top JetBot 95 AI+, containerul de praf se micșorează la doar 200 de mililitri, dar este golit în stația de aspirație inclusă în livrare, dacă este necesar.

Aspiratorul JetBot 95 AI+ este modelul cel mai performant

Modelul Samsung JetBot 95 AI+ este echipat cu un modul ciclon în plus față de senzorii LiDAR și laser. Dispozitivul este, de asemenea, singurul dintre noile modele care dispune de tehnologia AI. Acesta utilizează o cameră integrată pentru a recunoaște și a face diferența între diferite obiecte și ființe vii. Samsung a lansat la CES 2021 și un model JetBot 90. Acesta nu este disponibil pe piața europeană.

Spre deosebire de dispozitivele de la Roborock și Dyson & Co, aspiratorul poate recunoaște și monitoriza comportamentul animalelor de companie cu ajutorul tehnologiei sale AI. Dacă câinele sau pisica se comportă anormal, proprietarul va fi informat prin mesaj pe smartphone. Alternativ, camera poate transmite, de asemenea, un flux video din apartament în aplicația SmartThings. Datorită difuzoarelor integrate, aspiratorul robot poate fi folosit ca difuzor Bluetooth. Conform WinFuture, noile aspiratoare Samsung vor fi disponibile în Europa începând din această lună.