Samsung dat în judecată de ASUS pentru încălcarea brevetelor 4G și 5G

245
Samsung dat in judecata de Asus
Sursa foto: androidheadlines.com

Compania Samsung a fost dată în judecată de ASUS pentru că ar fi încălcat brevetele de comunicații wireless legate de tehnologiile de rețea 4G și 5G. Compania taiwaneză ia măsuri legale după ce spune că nu a încheiat un acord de licență cu Samsung pentru acestea. ASUS amintit peste 200 de dispozitive Galaxy în lista produselor care încalcă tehnologiile sale patentate. Între acestea se află inclusiv seria Galaxy S23 și cele mai noi pliabile.

Această plângere a fost depusă de Asus Technology Licensing, o filială ASUS care deține brevetele sale, și Celerity IP, o firmă de gestionare a proprietății intelectuale la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Est al Texasului. Reclamantul susține că Samsung a încălcat brevetele de tehnologie wireless 4G/5G acoperite de brevetul american nr. 10.187.878. Acesta a fost eliberat către ASUS în ianuarie 2019, potrivit companiei taiwaneze.

ASUS acuză Samsung că folosește fraudulos brevetele sale

Tehnologia în cauză implică o metodă și un aparat „pentru îmbunătățirea unei transmisii folosind o resursă configurată într-un sistem de comunicații fără fir”. Conform plângerii oficiale, ASUS a notificat Samsung despre încălcarea acestui brevet în ianuarie 2022. I-a oferit gigantului coreean o licență globală de utilizare a tehnologiilor brevetate în schimbul unei taxe de redevențe. Cu toate acestea, Samsung a respins oferta firmei taiwaneze.

ASUS și Samsung au avut o discuție prelungită asupra chestiunii pe o perioadă de 18 luni, care a început în ianuarie 2022. După ce nu a reușit să ajungă la un acord, ASUS a decis să dea în judecată pe Samsung potrivit AndroidHeadlines. Compania din Taiwan spune că Samsung i-a încălcat în mod intenționat brevetele. Acesta solicită recuperarea daunelor rezultate din acțiunile companiei coreene, „cel puțin sub forma unor redevențe rezonabile”.

ASUS este o companie multinațională din Taiwan fondată în 1989. ASUS își ia numele de la Pegasus, calul înaripat din mitologia greacă. Numele simbolizează calități precum zborul, viteza, inspirația, înțelepciunea și învățarea, printre altele.

„Negocierile de acordare a licenței au eșuat. Samsung a refuzat să se angajeze într-o discuție de bună-credință privind licențele privind brevetele valoroase ale reclamanților. Având în vedere refuzul Samsung de a licenția brevetele reclamanților sau de a înceta încălcarea acesteia, reclamanții au intentat acest proces în scopul de a-și proteja drepturile de brevet în Statele Unite.” Se arată în plângerea companiei din Taiwan.

Printre “produsele acuzate” de ASUS sunt și dispozitive noi precum Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, dar și Galaxy A3 din 2014. Între dispozitivele amintite de compania din Taiwan sunt și tablete și ceasuri inteligente Samsung. Doar timpul va spune cine are dreptate, dar pare a fi un proces de lungă durată.