Samsung dat în judecată pentru o funcție de bază a bateriei

263
Samsung dat in judecata pentru o functie de baza a bateriei
Sursa Foto: Nicholas Sutrich / Android Central

Samsung a fost dat în judecată pentru o problemă legată de un brevet care implică sistemul de operare Android capabil să prezică cât timp va dura bateria telefonului tău înainte de a se opri. K. Mirza LLC, o companie de licențiere a brevetelor, spune că Samsung a luat această funcție de la un institut de cercetare olandez.

Funcția folosește un algoritm pentru a determina cât de multă baterie rămâne pe telefon. Mai multe companii producătoare de telefoane mobile/tablete folosesc această funcție pentru a afișa cât curent mai aveți în baterie. Google, Xiaomi dar și alte companii s-ar putea confrunta cu aceeași problemă.

Samsung dat în judecată pentru copierea unui brevet

K. Mirza LLC a intentat procesul contra companiei Samsung pe 20 mai. Compania susține că Samsung are o caracteristică preinstalată bazată pe Android dezvoltată de un institut de cercetare olandez numit Nederlandse Organisatie voor Togepast Natuurwetenschappelijk Onderzoe.

K. Mirza afirmă că această caracteristică permite „o predicție sofisticată din mers a duratei de viață rămasă a bateriei unui dispozitiv mobil, cum ar fi un smartphone”. Dezvoltarea unui sistem atât de complex și precis necesită timp și resurse. K. Mirza susține că Samsung a folosit acest algoritm pe dispozitivele sale fără permisiune și a încălcat brevetul original.

K.Mirza este o firmă de licențiere și protejare a brevetelor de la inventatori din întreaga lume. Compania protejează brevetele dacă cineva încearcă să copieze o invenție brevetată. Compania gestionează portofolii ale unor firme cunoscute, inclusiv IBM și Sharp.

Predicția se bazează pe algoritmi care analizează comportamentul utilizatorului. Obținerea duratei de viață rămasă a bateriei prin analizarea comportamentului utilizatorului este mai precisă decât, de exemplu, faptul că producătorul efectuează o mulțime de teste consumatoare de timp în timpul dezvoltării produsului”, se arată în dosar, potrivit AndroidCentral. K. Mizra consideră că dispozitivele mobile Samsung care utilizează unele versiuni ale sistemului de operare Android încalcă acest brevet.

Compania Samsung nu este singura companie care utilizează acest tip de tehnologie. De fapt, la fel și Xiaomi și Google în telefoanele din seria Pixel. Cu toate acestea, procesul afirmă că vizează dispozitive care folosesc „versiuni mai tinere” de Android. Acest lucru înseamnă că dispozitivele Android mai noi care rulează cel mai recent software ar putea să nu fie afectate.

Momentan Samsung nu a făcut niciun comentariu pe această temă. În funcție de cum decurge procesul, ar putea exista implicații grave pentru Samsung, dar și pentru alte companii care folosesc această tehnologie.