Samsung și KDDI un nou acord pentru crearea de rețele 5G în Japonia

602
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics și KDDI au anunțat un acord pentru extinderea colaborării lor în cadrul rețelelor 5G din Japonia. Cu această colaborare, companiile vor verifica și evalua soluțiile optime de rețea 5G pentru întreprinderi pentru a îmbunătăți experiențele utilizatorilor și a spori productivitatea. Samsung va participa la KDDI 5G Business Co-creation Alliance pentru a stimula transformarea digitală pentru întreprinderi.

Clienții de afaceri pot alege KDDI ca manager de rețea și pot decide dacă vor folosi infrastructura de rețea existentă a KDDI sau își vor dezvolta propria rețea 5G pentru a-și extinde sau și dezvolta afacerile. Prin această alianță, cele două companii vor aduce noi posibilități accesibile pentru întreprinderi din diverse domenii.

Samsung și KDDI oferă noi oportunități în rețelele 5G din Japonia

Suntem încântați să colaborăm cu Samsung pentru a oferi noi oportunități de afaceri pentru  intreprinderi”. A declarat Akihito Fujii, director general divizia de planificare a serviciilor și dezvoltarea sectorului de afaceri al companiei KDDI. „Cu Samsung, KDDI va conduce transformarea digitală, deblocând o nouă valoare prin îmbunătățirea experiențelor utilizatorilor atât pentru consumatori, cât și pentru afaceri”.

Ca prim pas, Samsung și KDDI vor verifica cazurile de utilizare 5G pentru întreprinderi și vor dezvolta noi modele de afaceri. Colaborarea ajută companiile să exploreze noi oportunități de afaceri în rețelele 5G. De asemenea, va extinde domeniul de activitate al întreprinderilor prin soluțiile pe care cele două companii le vor oferi.

KDDI este un furnizor de servicii de telecomunicații mobile și fixe din Japonia. Compania a fost fondată în 1953 și are sediul în Tokyo. Are o bază de aproape 60 de milioane de clienți prin intermediul serviciilor și magazinelor mobile.

Suntem încântați să oferim soluțiile noastre avansate de rețea privată 5G. Prin acest lucru vom contribui la construirea unei rețele rapide și fiabile pentru întreprinderile din Japonia”. A declarat Satoshi Iwao, vicepreședinte și șef al diviziei de rețea la Samsung Electronics Japonia, conform NewsSamsung. „În colaborare cu KDDI, Samsung va continua să ofere întregul potențial al rețelelor 5G. Acestea vor juca un rol central în transformarea întreprinderilor și în introducerea de noi servicii inovatoare companiilor din Japonia”.

În privința rețelelor 5G, Samsung și KDDI lucrează împreună din 2019. Atunci compania din Japonia a selectat gigantul tech pentru a oferi soluții de rețea pentru lansarea serviciului comercial 5G. Recent cele două companii s-au unit pentru a demonstra tehnologia de împărțire a rețelelor 5G end-to-end (E2E) în Tokyo, cu un controler inteligent de acces la rețea.