Acasă Stiri Samsung și KDDI Japonia au demonstrat o tehnologie avansată 5G

Samsung și KDDI Japonia au demonstrat o tehnologie avansată 5G

Samsung Electronic a declarat că a testat cu succes o tehnologie avansată 5G împreună cu operatorul japonez de telecomunicații KDDI. Cele două companii s-au unit pentru a demonstra tehnologia de împărțire a rețelelor 5G end-to-end (E2E) în Tokyo, cu un controler inteligent de acces la rețea.

Secționarea / împărțirea unei rețele 5G este considerată o tehnologie cheie pentru rețeaua 5G. În acest fel se permite ca o rețea fizică să fie împărțită în mai multe rețele virtuale pentru a oferi comunicații de mare viteză, cu latență redusă.

Împărțirea unei rețele 5G pentru crearea mai multor rețele virtuale

Secționarea rețelei 5G E2E va juca un rol foarte important pentru operatorii de telefonie mobilă. Noua tehnologie va permite crearea mai multor rețele virtuale într-o singură infrastructură de rețea fizică. Fiecare rețea virtuală va avea caracteristici de serviciu diferite. Acestea sunt denumite „felii” și vor permite operatorilor de telefonie mobilă să creeze noi servicii și modele de afaceri.

De exemplu, în cadrul aceleiași rețele mobile, operatorii pot crea o porțiune concentrată pe latență redusă dedicată șoferilor vehiculelor automate, în timp ce se poate crea o porțiune separată cu lățime de bandă mare pentru streaming video. Ambele felii pot fi furnizate simultan fără resurse de rețea suplimentare și fără a împiedica calitatea serviciului în ambele cazuri.

Pentru companii, împărțirea rețelei poate fi utilizată pentru a prioritiza diferitele nevoi de performanță. De exemplu, atunci când spitalele trebuie să acorde prioritate mai multor lățimi de bandă la internările de urgență și mai puțin la serviciile pentru vizitatori.

KDDI a fost fondată în 1953 și are sediul în Tokyo. Oferă servicii de telefonie mobilă, comunicații cu linie fixă și centre de date, oferă soluții complete pentru toate tipurile de telecomunicații.

Demonstrația oferă o fundație care va permite KDDI să ofere noi servicii comerciale folosind rețelele sale comerciale 5G„. A declarat Toshikazu Yokai, director general al Diviziei de dezvoltare a rețelelor mobile la KDDI, conform The Korea Herald. „Lucrând cu Samsung, vom continua să accelerăm creșterea tehnologiilor avansate 5G pentru beneficiul clienților noștri”.

Samsung este un pionier în implementarea noilor rețele de comunicații

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a declarat că tehnologia de tranșare a rețelei permite operatorilor de telecomunicații să ofere servicii mai bune în sectoare precum conducerea autonomă, jocurile în cloud și soluțiile de internet industrial al obiectelor.

Odată cu succesul acestor teste, Samsung și KDDI au declarat că intenționează să sugereze organismelor internaționale de standardizare să stabilească standarde pentru distribuirea rețelei 5G.

Când vine vorba de 5G, Samsung și KDDI lucrează împreună din octombrie 2019. Atunci compania din Japonia a selectat Samsung pentru a oferi soluții de rețea pentru lansarea serviciului comercial 5G.

Samsung este un pionier în furnizarea cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, de la cip-set, radio și rețea de bază. Compania sprijină serviciile comerciale 5G pe piețele de top, inclusiv Coreea, SUA și, mai recent, Japonia. Aici se află în prezent majoritatea abonaților noii rețele de comunicații din întreaga lume. În plus, Samsung își extinde rapid amprenta globală pe noi piețe din Europa, Canada și Noua Zeelandă.

Stiri

Samsung SmartThings este acum integrat cu Android Auto

Cea mai recentă versiune a aplicației Samsung SmartThings a adăugat suport Android Auto. Samsung și Google au anunțat cu ocazia lansării seriei...

Samsung JetBot 90 AI+ reinventează modul cum se face curățenie

La CES 2021 Samsung a prezentat și aspiratorul robot Samsung JetBot 90 AI+, printre alte dispozitive care îmbunătățesc viața utilizatorilor. Compania a...

Galaxy Z Fold 3 posibil cu scaner de amprentă in-display

Știm că Samsung lucrează la un scaner de amprente sub afișaj pentru smartphone-urile sale pliabile. Au fost tot mai multe știri despre...

Galaxy Tab Active 3, tableta robustă Samsung lansată în Canada

Samsung a lansat ieri în Canada noua sa tabletă robustă Galaxy Tab Active 3. Tableta a fost proiectată pentru a satisface rigoarea...

Actualizare pentru a remedia problema ecranului tactil la Galaxy S20 FE

Samsung a luat foarte în serios problema cu ecranul tactil de pe Galaxy S20 FE. Acesta este motivul pentru care se lansează...

Samsung Electronics asaltat de comenzi pentru cipuri mobile

Lipsa la nivel global a semiconductorilor a început în sectorul auto, iar acum se extinde la industria tehnologiei informației (IT). Experții din...

Actualizări la seria Samsung Galaxy S21: cât de des și cât timp?

Pe ce politică de actualizare te poți baza dacă cumperi acum Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ sau Galaxy S21 Ultra? Cât timp...