Samsung și Kyocera colaborează pentru rețele private 5G în Japonia

605
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics și Kyocera Communication Systems (KCCS) au anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere pentru extinderea în comun a activității rețelei private 5G în Japonia. Colaborarea va juca un rol cheie în accelerarea extinderii rețelei private 5G, aducând mai multă inteligență întreprinderilor.

Ca primul lor proiect de colaborare, companiile vor implementa o rețea privată dedicată în unitatea de producție Kyocera din Japonia, pentru a o reconstrui ca o fabrică inteligentă. Prin această colaborare, ambele companii vor contribui la îndeplinirea întregului potențial al rețelelor private 5G. Întreprinderile vor avea parte de noi oportunități de afaceri prin puterea tehnologiei celulare de generația următoare.

Prin colaborarea cu Kyocera, Samsung își extinde piețele de rețele 5G

Împreună, companiile vor livra un set de soluții și servicii de rețea privată 5G pentru diverse întreprinderi. Samsung va furniza soluțiile sale 5G end-to-end – inclusiv RAN pentru spectrele mid-band, mmWave și core-native cloud. Acestea vor constitui coloana vertebrală a unei rețele private flexibile și fiabile. Kyocera va furniza dispozitive mobile, aplicații și asistență tehnică la fața locului.

„Portofoliul de rețele private 5G Samsung este conceput pentru a se potrivi oricărui scenariu de implementare în scopuri comerciale. Suntem încântați să lucrăm cu KCCS pe măsură ce ne extindem capacitățile 5G în Japonia”. A declarat Satoshi Iwao, vicepreședinte și șef al diviziei de rețea la Samsung Electronics Japonia, conform NewsSamsung. „În colaborare cu KCCS, ne așteptăm să dovedim modul în care 5G poate transforma companiile și experiențele la fiecare nivel prin cazuri de utilizare din lumea reală”.

Kyocera Corporatin este o companie fondată în 1959 cu sediul în Kyoto, Japonia. Produce sisteme de generare a energiei solare, echipamente de telecomunicații, componente electronice, semiconductori și componente pentru sisteme de implanturi medicale și dentare.

„Pe măsură ce ne extindem prezența în industria tehnologiei informației și comunicațiilor așteptăm cu nerăbdare o colaborare cu Samsung”. A declarat Kenichi Kurosaki, director și director general al diviziei de inginerie a telecomunicațiilor la Kyocera. „Folosind leadership-ul nostru în inovație și tehnologiile 5G de generație următoare Samsung, sperăm să integram cu succes 5G în operațiunile noastre industriale”.

Samsung este un pionier în furnizarea a soluțiilor end-to-end 5G, de la chipset, radio și rețea de bază până la platforma cloud. Compania sprijină serviciile comerciale 5G pe piețele de top, inclusiv Coreea și SUA. Aici se află în prezent majoritatea abonaților la nivel mondial 5G și susține extinderea 5G în Japonia. În plus, compania își extinde rapid amprenta globală pe noi piețe, inclusiv Canada și Noua Zeelandă.