Samsung la bilanț în 2017, Samsung ce va fi în 2018

11996

Să aruncăm o privire la ceea ce a fost pentru Samsung anul 2017, precum și la ce va fi în anul 2018.

Anul 2017 cu bine și rău.

Samsung a început anul 2017 cu o puternică lovitură. Firma sud-coreeană a anunțat smartphone-urile din gama Galaxy A în ianuarie – A3, A5 și A7 – care au impresionat prin designul premium și un rating IP68 pentru protecția împotriva apei și a prafului. Toate cele trei oferă specificații solide și se numără printre cele mai bune telefoane din gama medie a anului 2017.

Apoi o altă revelație, Samsung Galaxy Tab S3 la MWC. Este una dintre cele mai bune tablete ale anului, datorită unui afișaj mare, specificațiilor high-end și adăugării stiloului S Pen.

Samsung Galaxy S8 și S8+ au apărut pentru prima dată la sfârșitul lunii martie și nu au dezamăgit. Telefoanele au afișaje mari, curbe, un design „bezel-free” și specificații top-of-the-line. Au devenit extrem de populare, în ciuda faptului că erau mai scumpe decât predecesorii lor. Samsung a vândut cinci milioane de unități în prima lună și 20 de milioane în mai puțin de patru luni. Galaxy S8 a fost ales de toți și peste tot, smartphone-ul anului 2017.

Următoarea lansare a avut loc în luna august la New York, unde gigantul tehnic a adus în joc pe Galaxy Note 8 – primul smartphone Samsung cu un sistem dual-camera pe spate. A fost unul dintre cele mai scumpe smartphone-uri de pe piață. În ciuda prețului, a fost o lovitură. Cantitățile precomandate din SUA și Coreea de Sud au depășit cele ale telefoanelor anterioare, indicând puterea mărcii Samsung și loialitatea fanilor săi.

Samsung a anunțat multe alte produse minunate pe parcursul anului. Acestea includ smartphone-uri precum Galaxy S8 Active, Galaxy Note FE și Galaxy C7 Pro. Compania a dezvăluit, de asemenea, câteva dispozitive portabile noi, cum ar fi Gear Fit 2 Pro, Gear Sport și Gear IconX 2018.

Popularitatea smartphone-urilor Samsung și a altor produse, inclusiv chips-urile de memorie DRAM și NAND, au adus foarte mult profit pentru Samsung în 2017. Samsung a avut aproximativ 8,8 miliarde dolari în profitul operațional în primul trimestru, cel mai profitabil trimestru al anului. Lucrurile s-au îmbunătățit și în următoarele șase luni. În al doilea trimestru, Samsung a făcut 12,7 miliarde de dolari. În al treilea trimestru al anului, compania a înregistrat un profit record de 13 miliarde de dolari.

În general, Samsung a avut un an fantastic. A lansat o mulțime de dispozitive minunate, a făcut mult profit  și a închis frumos capitolul Galaxy Note 7.

Dar lucrurile nu sunt întodeauna perfecte.

Șeful interimar al companiei, Lee Jae-yong, a fost judecat pentru mituirea președintelui sud-coreean Park, în schimbul susținerii unei fuziuni controversate între afiliații Samsung – despre care se spune că l-au ajutat pe Lee să-și solidifice controlul asupra companiei. El a fost găsit vinovat și condamnat la cinci ani de închisoare.

Compania a pierdut, de asemenea, teren în India, a doua cea mai mare piață smartphone din lume. Samsung are dificultăți în lupta împotriva mărcilor chinezești, care oferă smartphone-uri bune ca performanțe dar la un preț de dumping.

La ce să ne așteptăm în 2018?

Ne așteptăm să vedem multe dispozitive excelente de la Samsung în anul următor. Primele două care au fost deja anunțate sunt Galaxy A8 și A8+. Acestea ar trebui să intre în vânzare în ianuarie. Galaxy A8+ este succesorul lui Galaxy A7 din 2017, în timp ce Galaxy A8 succesorul lui Galaxy A5.

Acestea au un design uimitor inspirat de seria Galaxy S, cu margini subțiri în jurul afișajelor. La fel ca și predecesorii lor, ele vor atrage interesul celor care caută un telefon din gama mijlocie cu specificații high-end și prețuri bune.

Alte două telefoane Samsung așteptate cu mare interes în 2018 sunt Galaxy S9 și S9+. Când le vom vedea? Gigantul sud-corean ar putea să ne facă o surpriză în ianuarie la CES Las Vegas. Galaxy S9 și S9+ sunt de așteptat să fie upgrade-uri față de predecesorii lor. Se așteaptă ca acestea să vină cu îmbunătățiri față de predecesorii lor, cu aceleași dimensiuni de display, 5,8 si 6,2 inch dar cu procesoare mai puternice. Modelul Galaxy S9+ ar putea veni cu o configurație cu două camere pe spate, în timp ce fratele său mai mic ar putea avea doar un singur shooter primar. Seria S9 nu credem că o să vină cu un scaner de amprente sub-afișaj, tehnologia nu este încă disponibilă.

Ar putea fi gata până când Samsung Galaxy Note 9 va fi prezentat, ceea ce se va întâmpla probabil în august sau septembrie. Nu știm momentan prea multe despre Galaxy Note 9, deși nu credem că va fi un upgrade semnificativ față de predecesorul său.

De asemenea, este posibil să vedem Galaxy X în 2018, smartphone-ul pliabil de la Samsung. Nu există foarte multe informații despre acesta, cum ar putea arăta, sau dacă natura pliabilă va fi cu adevărat utilă și va aduce ceva nou.

Ne așteptăm să vedem o serie de alte dispozitive de la Samsung în 2018. Acestea pot include un Chromebook nou pentru a concura cu Pixelbook-ul Google, multe smartphone-uri low- și mid-range și noi produse uzuale. S-ar putea să vedem și un difuzor inteligent integrat cu Bixby.

Samsung are, de asemenea, o serie de provocări în viitorul an. Compania ar putea fi nevoită să-și schimbe strategiile dacă dorește să rămână pe primul loc în India. Concentrarea mai mult pe smartphone-uri low-range și mid-range și reducerea prețurilor este ceva ce ar trebui luat în considerare.

Sigur, Samsung are o bază foarte mare de fani și trebuie să țină cont de aceștea.

Samsung se va confrunta, de asemenea, mai mult cu firmele concurente în afacerea cu display-uri OLED. Compania este cel mai mare jucător din industrie, cu o cotă de piață de peste 95%. Dar acest număr ar putea fi redus anul viitor, deoarece LG și alți producători vor crește producția de panouri OLED.

Viitorul pare luminos pentru gigantul gigantul sud-corean. Compania este așteptată să rămână cel mai mare producător de smartphones din lume anul viitor. Deși este greu de prezis dacă Samsung va putea depăși rezultatele financiare obținute în 2017.

Anul acesta ne-a arătat puterea mărcii Samsung. Dar Samsung nu trebuie să se culce pe lauri!

SURSĂAndroidAuthority