Samsung va lansa un nou televizor MicroLED săptămâna aceasta

846
Samsung va lansa un nou televizor MicroLED saptamana aceasta
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a prezentat primul său televizor MicroLED, The Wall, în urmă cu doi ani. Avea un un ecran gigant de 146 inch (370,84 centimetri). De atunci, compania a lansat The Wall în diferite dimensiuni: 75 inch (190,5 cm), 88 inch, 93 inch (236,22 centimetri), 110 inch și 150 inch (381 cm). Acum, compania este pregătită să lanseze în curând un nou televizor MicroLED.

Se pare că gigantul tech și-a anunțat planurile de a prezenta noul său televizor MicroLED la sfârșitul acestei săptămâni. Prin această lansare compania vrea să-și consolideze poziția pe piața de televizoare premium. Samsung își va dezvălui noul televizor MicroLED printr-un webinar, dar caracteristicile, dimensiunea și specificațiile sale nu au fost dezvăluite încă. Specialiștii din industrie speculează că compania va viza amatorii de divertisment la domiciliu cu viitorul său televizor.

Televizoare MicroLED cu LED-uri de dimensiuni milimetrice

Televizoarele MicroLED utilizează module LED extrem de mici, care pot acționa ca pixeli auto-luminați, la fel ca tehnologia OLED. Televizoarele MicroLED oferă culori negre mai profunde și un raport de contrast mai mare. De asemenea, calitatea imaginii este mult îmbunătățită în comparație cu televizoarele LCD și televizoarele QLED.

Cu toate acestea, experții din industrie cred că aceste televizoare MicroLED de la Samsung nu sunt televizoare MicroLED adevărate. Acestea utilizează module LED de dimensiuni milimetrice, mai degrabă decât module de dimensiuni micrometrice.

Samsung Display are peste 80% din totalul cotei de piață dintre producătorii de panouri OLED. Samsung Display furnizează afișaje pentru mai mulți producători importanți de smartphone-uri cum ar fi Apple, Huawei, Xiaomi și Google.

Han Jong-Hee, șeful Samsung Display, a declarat că vor fi lansate televizoare MicroLED pentru case în a doua jumătate a anului 2021 în Europa și SUA. Compania se pregătește deja pentru producția în masă de televizoare MicroLED, deoarece pare să fi renunțat la tehnologia QD-OLED, cel puțin pentru 2021.

Piața mondială a televizoarelor MicroLED va crește foarte mult în viitor, conform SamMobile. Această piață va crește de la 25 de milioane USD în 2020 la 228 de milioane până în 2026. Chiar dacă Samsung a petrecut ultimii 4-5 ani cu un marketing împotriva televizoarelor OLED de la LG, se pare că nu vrea să treacă la tehnologia QD-OLED în curând pentru televizoarele sale. Cu toate acestea, există zvonuri că Samsung ar putea lansa câteva monitoare OLED anul viitor care utilizează panourile QD-OLED ale Samsung Display.