Samsung confirmă indirect lansarea în Europa a lui Galaxy A51 5G

783
Samsung Galaxy A51 5G Android 13
Sursă foto: via phonearena.com

Samsung confirmă indirect lansarea în Europa a smartphone-ului mid-range Galaxy A51 5G. La începutul acestei luni, Samsung și-a extins gama de 5G de gama medie cu noile modele Galaxy A51 5G și A71 5G. După cum știți deja, acestea erau deja disponibile până acum în variante 4G LTE. Acum Samsung a confirmat într-un fel că Galaxy A51 5G se va îndrepta către Europa.

Conform PhoneArena, site-ul web al companiei Samsung din Elveția este cel de unde vine indiscreția. Pe acest site au apărut listări cu huse S-View în culori alb și negru pentru Samsung Galaxy S51 5G. Acestea au fost listate la un preț de 44,90 franci elvețieni. În euro costul este echivalent cu aproximativ 43 de euro. Deși prețul în Europa pentru Galaxy A51 5G nu este cunoscut, acesta costă 500$ în SUA, conform PhoneArena. Acest preț, chiar și în euro, îl face mult mai accesibil decât telefoanele premium din ultima generație dotate cu o conectivitate 5G.

Galaxy A51 5G va ajunge probabil alături de Galaxy A71 5G în Europa

Samsung Galaxy A51, modelul 4G este de ceva timp pe piață și costă aproximativ 330 – 350 de euro în Europa. Acum, dacă un accesoriu pentru A51 5G a apărut deja pe un site oficial Samsung, putem presupune că lansarea modelului Galaxy A51 5G este foarte aproape, cel puțin în Elveția. Credem că aici își va face debutul și apoi va ajunge și pe celelalte piețe din Europa. Cel mai probabil acesta va fi însoțit pe Bătrânul Continent de Samsung Galaxy A71 5G.

Smartphone-urile Samsung din seria Galaxy A s-au vândut foarte bine în Europa și sunt foarte populare. Toate modelele vin cu multe caracteristici și specificații excelente și un preț mai mult decât accesibil. Calitate și greutatea brandului Samsung pe aceste telefoane își spune cuvântul. Și nu numai seria Samsung Galaxy A are succes în Europa. Puteți vedea un top 18 al celor cele mai bune smartphone-uri Samsung din 2020 disponibile pe piață, în pagina noastră de pe iLoveSamsung.

Elveția a fost clasată de World Economic Forum pe locul 5 în topul celor mai competitive țări la nivel mondial în 2019. Zürich, Geneva și Basel s-au clasat printre primele zece orașe din lume în ceea ce privește calitatea vieții, Zürich fiind pe locul doi la nivel mondial.

În privința specificațiilor, Samsung Galaxy A51 5G este în mare parte aceeași cu varianta sa 4G. Excepție face actualizările centrate pe performanță, cum ar fi noul cip Exynos 980 a cărui performanță este comparabilă cu cea a Snapdragon 765G. Procesorul poate suporta doar rețele sub-6GHz și nu tehnologia mmWave mai rapidă. Adăugarea capacităților mmWave ar fi dus la un preț mai mare, ceea ce nu este obiectivul Samsung cu seria Galaxy A. Aceeași situație este și pentru Samsung Galaxy A71 5G.

Posibil ca Galaxy A51 5G să ajungă și în România

Obiectivul gigantului high-tech este să atragă cât mai mulți clienți cu un telefon foarte bun, capabil de conexiune 5G și accesibil. În afară de un chipset nou, telefonul primește și mai multă memorie RAM (6GB), ceea ce îl va face mai rapid. Alte caracteristici includ un afișaj de 6,5 inch, o baterie de 4.500mAh cu suport pentru încărcare rapidă și quad-camera la spate, cu una principală de 48MP.

Samsung a lansat oficial relativ recent modelele 5G ale telefoanelor Galaxy A51 și Galaxy A71. De atunci s-a confirmat că acestea vor fi lansate în Statele Unite și Coreea de Sud. Momentan nu știm dacă Samsung Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G vor ajunge și în România. Samsung a lansat anul trecut pe Galaxy S10 5G și Galaxy Note 10+ în România, cel puțin din acest motiv avem speranțe.