Samsung a început lansarea RCS în Samsung Messages

1073
Sursa Foto: xda-developers

Samsung tocmai a început lansarea RCS în Samsung Messages, aplicația de mesagerie integrată a mărcii. La câteva luni după Google, liderul mondial din domeniul smartphone-urilor oferă în sfârșit un înlocuitor pentru SMS-urile tradiționale pe o mână de smartphone-uri din Regatul Unit. În mod surprinzător, desfășurarea promite să fie treptată și se va extinde pe mai multe piețe.

Câțiva internauți britanici de pe Reddit spun că RCS este acum disponibil pe smartphone-urile lor Galaxy prin intermediul aplicației Samsung Messages. Un Samsung Galaxy S8+ care rulează Android 9 Pie a reușit aparent să acceseze RCS direct în aplicația de mesagerie a producătorului. Nu este tocmai o surpriză. Samsung a anunțat sosirea Rich Communication Services (RCS) în urmă cu câteva luni.

RCS în Samsung messages permite depășirea limitei de 160 caractere pe mesaj

Prin urmare, Samsung merge pe urmele companiei Google. În iulie, gigantul american Google a lansat într-adevăr RCS în mesajele Google (ex. Mesaje Android) în toată Franța și în Regatul Unit. Ca amintire, noul protocol vă permite să depășiți limita de 160 de caractere pe mesaj, impusă pentru SMS și să partajați fotografii și videoclipuri la fel de ușor ca într-o aplicație de mesagerie precum WhatsApp. Prin urmare, RCS promite să fie o versiune Android a iMessages (serviciul Apple, în special integrat cu telefoanele iPhone).

În ciuda acestor limitări, mesageria text sau SMS-ul este foarte popular – cel puțin deocamdată. Aproximativ 781 miliarde de mesaje text sunt trimise în fiecare lună și peste 9,3 trilioane de texte pe an în Statele Unite, conform datelor publicate de Statistic Brain în 2017. Se pare că acest lucru se va schimba.

RCS – Rich Communication Services, este un protocol de comunicare între operatorii de telefonie mobilă și între telefon și operator. RCS  urmărește înlocuirea mesajelor SMS cu un sistem de mesaje text mai bogat în conținut. Tehnologia permite, printre altele, mesaje scurte, chat de grup, telefonie video și transmiterea informațiilor despre locație.

RCS în Samsung Messages va ajunge la nivelul Whatsapp sau Facebook

Principalul avantaj este posibilitatea utilizatorilor de a profita de funcțiile RCS fără a fi nevoie să utilizeze o aplicație terță parte, precum Google Messages. Concret, noul protocol de comunicare vine cu multe funcționalități și permite îmbogățirea unei aplicații SMS clasice cu funcții de chat instant. Astfel, este posibil să trimiteți fișiere cu multe imagini, videoclipuri lungi, să efectuați apeluri audio sau video sau să participați la o discuție cu alții, la fel ca pe Whatsapp, Telegram sau Facebook Messenger. Mai presus de toate, RCS nu se limitează la o singură platformă, ci poate fi folosit de toți utilizatorii de smartphone-uri Android, cu condiția ca aplicația lor de mesagerie să fie compatibilă.

Cel mai probabil Rich Communication Services încă nu este disponibil încă pe telefonul vostru. Implementarea RCS pe Samsung Messages este progresivă. Noua funcționalitate și înlocuirea SMS-ului va apărea în următoarele săptămâni sau poate peste câteva luni.