Samsung a lansat trei noi căști wireless AKG în Statele Unite

1404

Harman International este una dintre cele mai mari și importante achiziții efectuate de Samsung Electronics. Recent Harman a anunțat, la sfârșitul lunii trecute la IFA Berlin, patru căști wireless noi. Cu ultimele tehnologii din domeniu, acestea promit să ofere un sunet personalizat și premium. Trei dintre acestea au fost lansate de Harman în Statele Unite sub marca AKG: AKG Y100, Y500 și N700NC.

Potrivit PhonAndroid, căștile AKG Y100 și AKG Y500 sunt deja disponibile pentru cumpărare în SUA. Acestea se găsesc la magazinele Samsung, Amazon, AKG Store, Sprint și US Cellular. AKG Y100 costă 100 de dolari iar AKG Y500 costă 150 USD. A treia pereche de căști, N700NC, de calitate net superioară, va ajunge la vânzare în perioada următoare pentru 350 $.

Căști AKG de calitate cu un design adaptat pe ureche.

Cele două modele de căști AKG, Y100 și Y500 sunt foarte diferite. Ele au fost proiectate cu cabluri de înaltă calitate și căști magnetice, pentru o mai bună gestionare a cablului. Primul adoptă un factor de formă intra-auricular mai mic, în timp ce AKG Y500 are un design pe ureche. Cablurile de la AKG Y500 sunt asemănătoare cu cele utilizate pentru căștile AKG care vin împreună cu Samsung Galaxy S8 și Galaxy S9. Pe de altă parte, căștile Y500 se pot conecta la două dispozitive Bluetooth în același timp.

Ambele căști au tehnologia Ambient Aware. Aceasta permite utilizatorilor să scadă nivelul zgomotului ambiental doar prin apăsarea unui buton. De asemenea, AKG Y500 are o funcție de redare / pauză automată, care întrerupe conținutul redat atunci când căștile sunt decuplate și reiau automat redarea atunci când sunt plasate înapoi peste urechi.

Primele căști din lume cu „adevărat wireless” au fost fabricate de către Onkyo. Cele mai multe căști în ureche, care sunt promovate ca „fără fir”, au de fapt un cablu care leagă cele două căști. Căștile W800BT nu necesită cablu pentru conectarea la un player media sau la un smartphone. Se conectează între ele și către un smartphone, utilizând Bluetooth.

Potrivit Samsung și Harman, AKG N700NC are o durată de viață a bateriei de 20 de ore. Nu este clar dacă această durată este calculată cu butonul de anulare a zgomotului ambiental activat.

AKG Y500 poate dura mai mult timp, până la 33 de ore de redare a muzicii cu Bluetooth activat. Acest set are o durată de încărcare a bateriei de 2,5 ore. Cea mai mică durată a bateriei o au căștile AKG Y100, pot dura până la opt ore. Potrivit lui Harman, acumulatorii AKG Y100 se încarcă în aproximativ 2 ore