Samsung Electronics a lansat noi modele de Soundbar în Coreea

836
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a lansat ieri la vânzare patru modele de bare de sunet în Coreea de Sud. Lansarea a avut loc la sediul central al companiei Samsung Digital Plaza Gangnam din Seul. Soundbar HW-Q800T este modelul reprezentativ al seriei de bare de sunet 2020 „seria Q”. Acest produs este dezvoltat în baza brevetul Samsung „Beam acustic”. Acesta adaugă direcționalitate sunetului și suportă „Dolby Atmos” și „DTS: X (Digital Theatre Systems: X)” pentru a oferi un sunet stereo 3D perfect prin canalele 3.1.2.

Samsung Soundbar HW-Q800T are un preț de 900.000 KRW (aproximativ 670 de euro) în Coreea de Sud. În plus, Soundbar HW-Q800T acceptă eARC (Enhanced Audio Return Channel), care are o lățime de bandă largă de transmisie de date. În acest fel nu este necesar să comprimați semnalul digital, astfel încât realizează un sunet de cea mai înaltă calitate. Poate transfera semnale audio RAW de înaltă calitate de la echipamentele TV sau AV la difuzoare. Nu sunt informații când noile modele Soundbar 2020 vor fi disponibile la nivel global.

Soundbar HW-Q800T reglat de Samsung Electronics Audio Labs SUA

Samsung și-a prezentat barele de sunet din 2020 în cadrul CES (Consumer Electronics Show) din acest an la Las Vegas. Bara de sunet Samsung HW-Q800T este un produs reglat cu precizie de experți de sunet de la Samsung Electronics Audio Labs din Statele Unite, folosind tehnici avansate.

Samsung Soundbar acceptă funcția „Q-Symphony”. Funcția Q-Symphony permite utilizatorilor să asocieze bara de sunet cu un televizor Samsung QLED 2020. Astfel sunetul este emis atât de bara de sunet, cât și de televizor, pentru un sunet surround mult mai bogat. Bara de sunet Samsung HW-Q800T a câștigat „Premiul pentru cea mai bună inovație” la CES 2020 pentru tehnologia Q-Symphony.

Bara de sunet este un difuzor care emite sunetul dintr-o incintă largă. Este mai largă decât înaltă din motive acustice, dar și pentru a fi montată deasupra/dedesubtul unui televizor sau home theater. Pioneer a lansat în 2002, primul model de soundbar.

Samsung are în prezent cea mai mare cotă de piață din lume, atât pe piața soundbar-urilor cât și la televizoare. Calitatea, designul și sunetul excelent al televizoarelor și barelor de sunet Samsung au adus gigantului tech o cotă de 21,8% în anul 2019. În acest domeniul soundbar Samsung a fost pe primul loc mondial în ultimii șase ani la rând.