Samsung este numărul unu pe piața globală a barelor de sunet

754
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Televizoarele Samsung s-au clasat pe locul unu la nivel global în ultimii 14 ani consecutivi. Pentru a nu fi mai prejos și barele de sunet ale gigantului high-tech dețin și ele poziția numărul unu pe piața globală a soundbar-urilor. Samsung a ocupat primul loc în industria globală a soundbar-urilor de când firma de cercetare de piață Futuresource Consulting a început să înregistreze oficial situația în 2014.

Potrivit Futuresource Consulting, Samsung ocupă numărul unu în veniturile din vânzări. Compania sud-coreeană are o cotă de piață de 21,8% din cota de piață globală. Produsele Samsung au reprezentat 16,5% din volumul vânzărilor din acest domeniu în 2019. Samsung a avut cu 3,6% mai mult decât LG Electronics Inc. Futuresource se așteaptă ca piața globală a barelor audio să depășească 20 de milioane de unități în acest an. Anul trecut au fost vândute aproximativ 18,7 milioane de bare de sunet.

Samsung deține, de asemenea, HARMAN International, care este lider global în segmentul audio. HARMAN are diverse sub-mărci pentru produse audio, inclusiv AKG, Bang & Olufsen, Harman Kardon, Infinity și JBL.

Tehnologiile audio Samsung sunt reglate la Samsung Audio Lab în SUA

Toate barele de sunet și alte tehnologii audio Samsung sunt reglate la Laboratorul audio Samsung din Valencia, California, lângă orașul Los Angeles. Datorită eforturilor continue din partea Samsung Audio Lab, „seria Q”, o parte a liniei sale de bare de sunet premium din 2019, se mândrește cu sunet de înaltă calitate pentru care a obținut recenzii pozitive din partea unor experți din SUA și Europa.

Este o satisfacție să vedem cum competitivitatea noastră pe piața audio din ultimii ani a culminat cu acest rezultat”. A declarat Seong Cho, vicepreședinte și șef al marketingului global al produselor aferente afișajului vizual la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Suntem siguri că Samsung va rămâne liderul industriei atât pe piața TV, cât și pe soundbar în viitor.”

Soundbar – bară de sunet, este un tip de difuzor care emite sunetul dintr-o incintă largă. Este mai mult largă decât înaltă din motive acustice, dar și pentru a fi montată deasupra sau dedesubtul unui televizor, monitor sau home theater. Pioneer Electronics (SUA) a lansat în 2002, primul model de soundbar.

Poziția companiei Samsung în funcția de lider al pieței soundbar va fi consolidată în continuare prin sinergii cu televizoarele Samsung. Modelele Samsung QLED 2020, includ tehnologii Samsung AI noi pentru îmbunătățirea calității audio, precum și a imaginii. Acestea vor oferii utilizatorilor noi standarde în domeniul audio pentru divertismentul de acasă.

Folosind difuzoarele TV împreună cu o bară de sunet pentru un sunet optim, Q-Symphony va produce un sunet surround mai bogat și va oferi cea mai impecabilă experiență audio Samsung de până în prezent. Această tehnologie a primit premiul CES 2020 Best of Innovation și este inclusă ca standard pe întreaga gamă de bare de sunet Samsung și în unele modele QLED.