Compania Samsung a lansat noi laptopuri Galaxy Book Go

587
Compania Samsung a lansat noi laptopuri Galaxy Book Go
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Samsung a lansat joi noi laptop-uri Galaxy Book. Gigantul tech coreean a fost atent la vânzările mari de notebook-uri pe fondul pandemiei și a rămânerii acasă. Galaxy Book Go și Galaxy Book Go 5G sunt cele mai noi adăugiri la portofoliul de notebook-uri Samsung alimentat de platformele de calcul Snapdragon de la Qualcomm.

Galaxy Book Go 5G este echipat cu platforma Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G, în timp ce versiunea LTE este alimentată de sistemul Qualcomm Snapdragon 7c de a doua generație. Samsung Galaxy Book Go versiunea Wi-Fi și LTE vor fi disponibile mai târziu în această lună pe anumite piețe cu prețuri începând de la 349 USD. Varianta 5G va fi lansată mai târziu în acest an, a adăugat Samsung.

Noi laptopuri Galaxy Book Go cu Windows 10

Cea mai recentă serie Galaxy Book Go rulează pe Microsoft Windows 10 și are un ecran cu diagonala de 14 inch (35,56 centimetri). Laptopul are balama pliabilă de 180 de grade și sistem de difuzoare Dolby Atmos. De asemenea, oferă diverse funcții de conectivitate și multitasking, inclusiv Galaxy Book Smart Switch și Quick Share. Modelul LTE oferă 4 sau 8GB RAM și 64 sau 128GB stocare. Samsung a spus că specificațiile pentru modelul 5G vor fi dezvăluite mai târziu.

Cu design subțire și ușor, oferind un sunet bogat, laptopurile se pot adapta la unghiul perfect pentru vizionarea de filme. Pentru studenți, bateria sa de lungă durată îl face partenerul ideal pentru temele și resursele online de care au nevoie. În plus, durabilitatea sa militară asigură faptul că designul său subțire și mobil rezistă utilizării zilnice repetate. Pe baza testelor interne Samsung, Galaxy Book Go și Book Go 5G sunt certificate MIL-STD-810G. Sunt rezistente la temperatură înaltă, temperatură scăzută, șoc termic, vibrații, presiune scăzută și umiditate.

MIL-STD-810G este un standard militar american folosit pentru testarea echipamentelor și dispozitivelor militare de către US Air Force, US Army și US Navy. Ultima versiune este MIL-STD-810H lansată 31 ianuarie 2019.

Modelul Book Go are dimensiunile de 323,9 x 224,8 x 14,9 mm și greutatea de 1,38 kg. Bateria este de 42,3Wh și acceptă încărcarea rapidă de 25W. Vine în culoarea argintie. Samsung a lansat anul acesta și laptopurile Galaxy Book Pro și Galaxy Book Pro 360.

Compania de cercetare de piață TrendForce a declarat că livrările globale de notebook-uri au atins 200,5 milioane de unități în 2020. Este o creștere cu 22,5% față de anul anterior. Conform TrendForce se așteaptă să crească cu 8,1% în acest an, ajungând la 217 milioane de laptopuri vândute în 2021.