Samsung a lansat o telecomandă care se încarcă singură

633
Samsung lanseaza o telecomanda care se incarca singura
Sursa Foto: via winfuture.de

Telecomanda care vine cu un televizor este și va rămâne de departe cel mai important accesoriu din home theater, chiar și telecomenzile universale și smartphone-urile nu pot schimba nimic aici. În astfel de telecomenzi sunt rareori inovații, dar nu și pentru Samsung. Acum compania a venit cu ceva nou.

Dacă nu au un afișaj (de obicei de prisos), telecomenzile TV nu sunt tocmai niște consumatoare de putere. Trebuie să schimbați bateriile la fiecare câteva luni. Se întâmplă atât de rar încât nu trebuie să te gândești prea mult la asta. În plus, o telecomandă încă funcționează când bateriile sunt la ultima suflare.

Cu toate acestea, există tendința de a amâna schimbarea bateriei („încă funcționează”) până când nimic nu funcționează cu adevărat. Și atunci nu e nimic mai rău decât să realizezi că nu ai bateriile potrivite acasă. Conform WinFuture, aici a intervenit Samsung.

Samsung Eco Remote – o telecomandă inovatoare lansată la CES 2022

Acest lucru nu se mai poate întâmpla cu noua telecomandă Samsung numită „2022 Eco Remote”. Aceasta a fost prezentată în perioada premergătoare Consumer Electronics Show din Las Vegas în această săptămână. Tot înainte de CES 2022 Samsung a lansat și noi modele de televizoare Lifestyle. Pe de o parte, telecomanda are pe spate un panou solar care încărca bateria dacă telecomanda este poziționată corespunzător și este suficientă lumină. Cu toate acestea, acest lucru nu este nou și a fost implementat anul trecut.

Pe de altă parte, așa-numita tehnologie „recoltare RF” a fost integrată și asta este complet nou. Această caracteristică face posibilă „colectarea” sau „recoltarea” undelor radio de la router și transformarea lor în energie. Tehnologia face parte din misiunea declarată a Samsung de a face produsele de consum mai ecologice. Aceasta va încărca bateria și, împreună cu tehnologia solară, ar trebui să obțineți un accesoriu care va dura „pentru totdeauna”.

Termenul router (ruter) provine din engleză de la to route pentru „a ghida, ghida, controla”. Routerele conțin în general un sistem de operare specializat, RAM, memorie flash, unul sau mai multe procesoare, precum și cel puțin două interfețe de rețea.

Ideea este că majoritatea caselor au acum un astfel de router care distribuie accesul Wi-Fi la mai multe dispozitive utilizate în casă. Samsung a adăugat, de asemenea, o nouă opțiune de culoare pentru telecomanda Eco Remote – alb. Compania sugerează că nuanța mai deschisă completează televizoarele sale Lifestyle.

De altfel, recoltarea RF (Radio frequency – frecvență radio) nu este o tehnologie care poate fi folosită pentru multe dispozitive. Pur și simplu din cauza câștigului minim de energie aici, dar suficient pentru o telecomandă. Dacă oricum ar trebui să se termine sucul, telecomanda Samsung Eco Remote de anul acesta poate fi încărcată prin USB-C.