Samsung a prezentat televizoarele Micro LED, Neo QLED și Lifestyle

460
Samsung a prezentat televizoarele Micro LED
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat cele mai noi televizoare Micro LED, Neo QLED și Lifestyle înainte de Consumer Electronics Show 2022. Acestea aduc progrese în calitatea imaginii și sunetului, mai multe opțiuni de dimensiune a ecranului, accesorii personalizabile și o interfață îmbunătățită. Televizoarele din 2022 aduc viziunea „Screens Everywhere, Screens for All” mai aproape de realitate. Vin cu imagini realiste, sunet captivant și experiențe hiper-personalizate.

Noile modele de televizoare Micro LED, Neo QLED și Lifestyle vin cu cele mai recente progrese în ceea ce privește calitatea imaginii, tehnologia sunetului și funcțiile inteligente. Neo QLED-urile optimizate cu noul Smart Hub permit gestionarea inteligentă a conținutului; jocuri în cloud; apeluri video; multitasking pe ecran; NFT-uri management și multe altele. Gama Samsung extinsă și noile accesorii oferă personalizare sporită pentru o experiență video și audio personalizată.

Samsung Micro LED: apogeul tehnologiei de afișare

Fiind un afișaj de ultimă generație Samsung Micro LED oferă cea mai bună calitate a imaginii din clasă. Televizorul are 25 de milioane de LED-uri de dimensiuni micrometrice care produc în mod individual lumină și culoare. În acest fel creează o experiență incredibilă prin adâncimea impresionantă, culorile vibrante și un nivel crescut de claritate și contrast. La CES 2022, Samsung va dezvălui Micro LED în trei dimensiuni diferite – 110 inch (279,4 centimetri), 101 inch (256,54 cm) și 89 inch.

Pe lângă inovațiile hardware, televizoarele Micro LED din 2022 acceptă adâncimea de gri de 20 de biți. Aceasta înseamnă că modelele MICRO LED pot exprima fiecare detaliu dintr-o scenă, oferind cel mai bun control cu ​​peste 1 milion de trepte de luminozitate și niveluri de culoare, oferind o adevărată experiență HDR. De asemenea, exprimă 100% din gama de culori DCI și Adobe RGB, rezultând culori uimitoare și realiste. Împreună cu designul captivant făcut posibil prin raportul ecran-corp de 99,99%, Micro LED oferă performanțe revoluționare.

În cele din urmă, MICRO LED vine cu caracteristici îmbunătățite de utilizare și personalizare cum ar fi:

  • Modul Art le permite consumatorilor să transforme orice cameră într-o galerie de artă. Utilizatorii pot selecta și afișa lucrările lor de artă preferate sau fotografii digitale. Micro LED 2022 vine și cu două piese media exclusive de la renumitul artist și designer Refik Anadol.
  • Multi View le permite utilizatorilor să vadă conținut din patru surse diferite simultan. Este vorba despre oricare sau toate cele patru porturi HDMI – la o rezoluție impecabilă 4K la până la 120fps.
  • Dolby Atmos oferă o experiență audio captivantă de primă clasă, cu difuzoare cu canale de sus, laterale și de jos pentru un sunet uluitor, multi-dimensional.

Samsung Neo QLED cu procesor Neo Quantum și experiență de sunet dinamic

Datorită procesorului Neo Quantum și progreselor în tehnologia imaginii și a sunetului pe care îl oferă, televizoarele Samsung Neo QLED 2022 vor oferi cele mai curate imagini și peisaje sonore imersive posibile. Procesorul Neo Quantum din acest an introduce cartografierea avansată a contrastului cu BLU (unitate de iluminare din spate). În acest fel crește nivelul de luminozitate de la 12 la 14 biți pentru un control mai bun al sursei de lumină. Acest lucru permite televizorului să-și controleze iluminarea în 16.384 de trepte, de patru ori față de cei 4.096 pași anteriori.

Noua tehnologie Shape Adaptive Light folosește procesorul Neo Quantum pentru a analiza liniile, formele și suprafețele. Astfel poate controla forma luminii de la LED-urile Quantum Mini, sporind luminozitatea și acuratețea tuturor formelor de pe ecran. Rezultatul este o calitate remarcabilă a imaginii, care afișează conținut HDR complet. Samsung Neo QLED 2022 include și Real Depth Enhancer, un algoritm de calitate a imaginii multi-inteligentă pentru un sentiment mai mare de realism și profunzime.

În plus, Samsung 2022 Neo QLED oferă modul EyeComfort. Acesta ajustează automat luminozitatea și tonul ecranului pe baza unui senzor de lumină încorporat și a informațiilor despre apus/răsărit. Pe măsură ce lumina ambientală se schimbă, ecranul va reduce treptat cantitatea de lumină și va oferi tonuri mai calde, ajustând nivelul luminii albastre în consecință.

Caracteristicile de sunet ale Neo QLED primesc și o actualizare majoră. Bazându-se pe OTS (Object Tracking Sound), care direcționează sunetul să se miște în cameră împreună cu obiectul de pe ecran. Neo QLED oferă, de asemenea, o experiență Dolby Atmos cu adevărat remarcabilă. Cu difuzoare multicanal amplasate pe tot televizorul, Neo QLED oferă o experiență sonoră dinamică care urmărește acțiunile din toate colțurile.

Televizoare Lifestyl premiate, cu integrare perfectă a designului și tehnologiei

Ecranele Samsung Lifestyle 2022 îmbină perfect designul și tehnologia pentru o experiență unică și personalizată. Un nou ecran mat cu proprietăți anti-orbire, anti-reflex și anti-amprentă a fost aplicat la The Frame, The Sero și The Serif. În acest fel televizoarele vor oferi una dintre cele mai plăcute și confortabile experiențe de vizionare. Noul afișaj mat de pe ecranele Samsung Lifestyle 2022 a primit trei certificări de la UL (Underwriter Laboratories): „Fără strălucire de reflexie”; „Fără strălucire de disconfort”; și „Fără strălucire pentru dizabilități”.

  • The Frame oferă acum cea mai realistă experiență de vizionare a operei de artă în afara unui muzeu, datorită tehnologiei anti-orbire, cu reflexie redusă, cu un afișaj în relief, mat. De asemenea, evită amprentele digitale și petele, permițând utilizatorilor să se bucure de lucrările lor de artă preferate în stare perfectă. The Frame vine în dimensiuni cuprinse între 32 inch (81,28 centimetri) și 85 inch (215,9 centimetri).
  • The Serif vine, de asemenea, cu un corp cu finisaj mat pentru a se amesteca perfect cu ecranul mat, ridicând designul emblematic pentru a oferi cel mai premium aspect și senzație. Cu adăugarea unei opțiuni de dimensiune de 65 inch, Serif este acum oferit în dimensiuni cuprinse între 43 inch (109,22 centimetri) și 65 inch (165,1 centimetri).
  • The Sero oferă o experiență de vizionare optimizată cu noul său afișaj mat, atât în ​​modul vertical, cât și orizontal. Noua funcție verticală Multi View duce multitasking la nivelul următor. Multi View permite acum utilizatorilor să vizualizeze simultan conținut diferit în partea de sus și de jos a ecranului sau să caute informații online în timp ce urmăresc ceva.

Noul Smart Hub și aplicații pentru o experiență de utilizator supremă

Televizoarele inteligente 2022 de la Samsung vin cu un nou Smart Hub. Acesta pune în prim-plan și în centrul atenției curățarea conținutului și descoperirea, cu preferințele de vizionare ale utilizatorilor. Noul Smart Hub va ghida utilizatorii către conținutul lor preferat sau îi va ajuta să descopere ceva nou, în timp ce petrec mai puțin timp căutând. Bara laterală a Smart Hub-ului permite, de asemenea, o tranziție fără întreruperi între categorii – Media, Joc (Gaming Hub) și Ambient. Astfel utilizatorii pot să se concentreze pe diverse activități de acasă.

  • Gaming Hub: Samsung Gaming Hub le va permite jucătorilor să descopere și să sară mai rapid în jocurile pe care le iubesc prin intermediul serviciilor de streaming de jocuri. Jucătorii vor avea acces la o bibliotecă extinsă de jocuri prin parteneriatele Samsung cu lideri din industrie. Este vorba despre NVIDIA GeForce Now, Stadia, Utomik și acesta este doar începutul.
  • Vizionați împreună: noua aplicație permite utilizatorilor să converseze prin chat video cu prietenii și familia în timp ce urmăresc emisiunile și filmele lor preferate.
  • Platformă NFT: această aplicație are o platformă intuitivă, integrată pentru descoperirea, cumpărarea și comercializarea operelor de artă digitale prin Micro LED, Neo QLED și The Frame.
  • Calibrare inteligentă: Această caracteristică permite utilizatorilor să ajusteze setările pentru o calitate optimă a imaginii. Modul de bază oferă o modalitate rapidă și ușoară de calibrare a ecranelor în 30 de secunde. Modul Profesional optimizează ecranele pentru o calitate impecabilă a imaginii în aproximativ 10 minute.

Opțiuni extinse de accesorii personalizate

Modelele 2022 vin și cu accesorii extinse pentru a personaliza experiența utilizatorului. Suportul și suportul cu rotație automată de perete moștenește experiența de vizualizare verticală de la The Sero, permițând utilizatorilor să se bucure de vizionarea mobilă prin rotirea automată a ecranelor.

Pentru a completa accesoriul, televizoarele din 2022 vor suporta o interfață verticală, inclusiv Smart Hub și vor oferi o funcție verticală Multi View. Acesta va oferi aplicații precum YouTube și TikTok, precum și oglindire și difuzare în Modul vertical. În cele din urmă, funcțiile lifestyle, cum ar fi Ambient Mode+ și Art Mode, sunt disponibile și în Modul vertical. Un nou buton de pe telecomandă permite utilizatorilor să rotească cu ușurință ecranul printr-un singur clic.

În plus, cu opțiuni de ramă extinsă pentru The Frame și suporturi de perete subțiri cu mișcare completă pentru toate televizoarele, există posibilități nesfârșite de personalizare cu ecranele Samsung din 2022.

Depășirea barierelor sonice cu cea mai recentă bară de sunet

Gama de bare de sunet din 2022 primește îmbunătățiri tehnologice pentru a oferi o experiență audio tridimensională și mai captivantă. Q Symphony, care permite Neo QLED-urilor și barelor de sunet Samsung să lucreze împreună, a fost îmbunătățită cu sincronizare adăugată. Acest lucru permite barei de sunet și difuzoarelor televizorului să funcționeze împreună cu toate difuzoarele de pe televizoare, inclusiv difuzoarele canalelor de sus, oferind un peisaj sonor extins și puternic.

Barele de sunet Samsung din 2022 vin cu conectivitate wireless Dolby Atmos și o conexiune wireless Smart TV la soundbar. În acest fel atât ecranul, cât și difuzoarele barei de sunet oferă o experiență audio incredibilă, fără cabluri care distrag atenția.

În plus, noua bară de sunet Samsung HW-S800B Ultra Slim resetează standardul din categoria bară de sunet subțire. Noul sounbar oferă un bas puternic într-o formă compactă prin integrarea tehnologiei radiatorului pasiv cu subwoofer-ul său. Cu adevărate canale de difuzoare de top, noua bară de sunet ultra-subțire oferă un sunet puternic la doar 1,6 inch în adâncime.