Acasă Stiri Samsung lansează un smartphone fără conectivitate la Internet

Samsung lansează un smartphone fără conectivitate la Internet

Da, ați auzit bine! Samsung a lansat un nou smartphone în Coreea de Sud, fără nici o formă de conectivitate la internet la bord. Noul Galaxy J2 Pro de la Samsung se adresează în principal studenților care încearcă să evite distragerea atenției de la școală prin navigarea pe Internet. Dispozitivul este, de asemenea, potrivit pentru persoanele în vârstă care sunt copleșite de prea multe aplicații și caracteristici aflate pe telefoanele moderne.

Telefoanele noastre inteligente sunt dispozitive puternice dar, majoritatea abilităților impresionante provin din posibilitatea lor de a se conecta la Internet. Fie că este vorba de un browser web sau de aplicații, conectivitatea la internet este mai mult decât o necesitate pentru utilizatorii telefoanelor pentru de azi. Unii oameni, totuși, văd Internetul ca o povară, o distragere a atenției. Acesta este motivul pentru care Samsung le oferă acestor persoane Galaxy J2 Pro, care este un telefon inteligent, foarte aproape de a fi un telefon caracteristic din cauza lipsei de conectivitate la internet.

Galaxy J2 Pro are toate funcțiile de bază ale unui telefon, pot fi efectuate apeluri, se pot trimite mesaje text și fotografii, dar nu are nici o formă de conectivitate 2G, 3G sau Wi-Fi. Dispozitivul va veni preinstalat cu o aplicație de dicționar offline, DioDict 4, pentru a ajuta elevii să-și dezvolte  vocabularul în limba coreeană și engleză. Un telefon cu dedicație, destinat elevilor și studenților dar și persoanelor în vârstă.

Samsung poate că a uitat să menționeze un al treilea tip de clienți: părinții care doresc să dea copiilor un telefon, dar nu doresc ca aceștia, din varii motive, să se conecteze la Internet.

Termenul Internet provine din compunerea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected care înseamnă interconectat și network, care înseamnă rețea. În iulie 2016, o rezoluție ONU a declarat că accesul la Internet este un drept uman de bază. În 2016, 47% din populația de 7,3 miliarde de locuitori ai pământului erau utilizatori de Internet.

Telefonul smartphone are un display qHD Super AMOLED de 5 inch, procesor quad-core de 1,4 GHz, baterie amovibilă de 2.600 mAh, memorie RAM de 1,5 GB și memorie internă de 16 GB împreună cu un slot microSD. De asemenea, are o cameră foto spate de 8MP și una frontală de 5MP. Nu avem informații despre sistemul de operare de la bord, dar se pare că este un dispozitiv Android.

Samsung Galaxy J2 Pro are un preț de 199.100 won, aproximativ 185 USD și va fi disponibil în negru și auriu. Samsung vine, de asemenea, cu o promoție interesantă prin care studenții care achiziționează Galaxy J2 Pro până în iunie vor primi o rambursare completă a costului dacă vor cumpăra oricare dintre smartphone-urile din seria Galaxy S sau A, după terminarea examenelor de colegiu.

Având în vedere că sunt destul de multe telefoane ciudate aduse pe piață de producătorii de Android, poate că un smartphone fără conectivitate la Internet nu este o idee chiar atât de rea atunci când se adresează unor anumite segmente de nișă și pentru anumite situații de utilizare.

Nu avem informații despre comercializarea acestui smartphone pe alte piețe internaționale.

SourceSamMobile

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...