Samsung lansează un SSD de 30 terabyte, record mondial!

1170

Samsung lansează producția de SSD (solid-state drive) de 30,72 TB (terabyte), o capacitate de stocare de neegalat până acum pentru o astfel de unitate de memorie. SSD-ul Samsung PM1643 este destinat, în primul rând, centrelor de date pentru servere, pentru care vitezele foarte mari de transfer sunt esențiale. PM1643 este capabil să citească cu 2.100 MB / s și să scrie cu 1.700 MB / s.

Samsung Electronics, liderul mondial în tehnologia de memorie avansată, a anunțat că a început producția de serie a SSD – PM1643 – pentru utilizarea în sistemele de stocare de ultimă generație. Folosind cea mai recentă tehnologie V-NAND de la Samsung cu cip-uri de 512 gigabiți (Gb) pe 64 de straturi, unitatea de 30,72 terabyte (TB) oferă o capacitate de două ori mai mare decât performanța precedentă de 15,36 TB, capacitate introdusă în martie 2016.

Acest progres a fost posibil prin combinarea a 32 de noi pachete flash NAND 1TB, fiecare compus din 16 straturi stivuite de cip-uri de 512Gb V-NAND. Aceste pachete super-dense de 1TB permit ca aproximativ 5.700 de fișiere de filme Full HD de 5 gigabyte (GB) să fie stocate într-un dispozitiv de stocare de numai 2,5 inch.

Odată cu lansarea SSD-ului de 30,72 TB se deschid noi orizonturi pentru sistemele de stocare de capacitate ultra-înaltă„, a declarat Jaesoo Han, vicepreședinte executiv de marketing de la Samsung Electronics.

Samsung a început să producă cantități inițiale din SSD-urile de 30,72 TB în ianuarie și intenționează să-și extindă producția în cursul acestui an – cu versiuni 15,36TB, 7,68TB, 3,84TB, 1,92TB, 960GB și 800GB – și accelerează trecerea de la unitățile de hard disk (HDD) la SSD pentru intreprinderi.

Gama largă de modele și performanțe îmbunătățite vor fi esențiale pentru satisfacerea nevoilor tot mai mari de stocare într-o serie de segmente de piață, inclusiv servicii guvernamentale, de apărare, financiare, asistență medicală, educație, industrie, farmaceutică, social media, și comunicații.

Dar există cel puțin o informație pe care nu o știm, este prețul! Nu a fost comunicat încă, dar când îl vom afla probabil ni se va face rău. Generația anterioară, PM1633a cu o capacitate de 15,36 TB este, de exemplu, vândută cu aproximativ 9.700 de dolari. Ar trebui să ne imaginăm, pentru PM1643, un preț în jurul valorii de 20.000 de dolari.

SSD – unitate cu cipuri, este un dispozitiv de stocare a datelor care folosește memorii cu semiconductori, construite pe baza studiilor de fizica stării solide. SSD-urile se deosebesc de unitățile HDD, prin aceea că SSD-urile folosesc numai microcipuri care rețin datele în memorii nevolatile, fără să aibă părți mobile.

Desigur, aceste SSD-uri sunt încă prea scumpe pentru a intra în calculatorul dvs. Dar, la început, hard-urile de mare capacitate erau și ele scumpe. Astăzi, costul pe gigabyte al unui hard disk convențional este de numai câțiva cenți. Este de aproximativ douăzeci de ori mai puțin decât costul pe gigabyte de tehnologie SSD.

SURSĂSamsung News