Samsung intenționează să lanseze telefoane rulabile și extensibile

776

Samsung este producătorul mondial numărul unu în materie de smartphone-uri. Și acest lucru nu este destul! Samsung Electronics a uimit recent lumea prin lansarea smartphone-lui pliabil Galaxy Fold. Acum din gura unui înalt oficial Samsung aflăm că gigantul tech se gândește să dezvolte smartphone-uri „rulabile” și „extensibile”. Conform KoreaTimes, Samsung vrea să continue să conducă tendințele industriei mobile cu noi factori de formă.

În cadrul manifestării Mobile World Congress 2019 din Barcelona, ​​Chung Eui-suk, vicepreședinte executiv și șef al diviziei de software de la Samsung, a declarat că viitoarele forme de smartphone-uri ar putea fi chiar modele de tip „rollable” sau „stretchable”. Se vor putea „întinde pentru a merge de la un smartphone la un comprimat„.

„Suntem mândri că am introdus primul smartphone Samsung pliabil. Suntem și încântați de ceea ce urmează – de la pliabil la rulabil și chiar la extensibil”. A spus Chung Eui-suk. „Noile modele de dispozitive care pot fi pliate în mai multe moduri nu mai depășesc domeniul posibilității. Samsung este gata să introducă aceste opțiuni și să creeze experiențe semnificative pentru consumatori”.

Samsung a depășit multe bariere tehnologice pentru a realiza Galaxy Fold

În timpul interviului, vicepreședintele Chung Eui-suk a dat și unele detalii despre dezvoltarea smartphone-ului Galaxy Fold. El a spus că Samsung a lucrat la tehnologia de afișare pliabilă timp de aproape un deceniu.

Crearea unui smartphone pliabil a fost o mare realizare – de la crearea de materiale și metode la depășirea provocărilor mecanice. De la început, ne-am concentrat pe obținerea celei mai bune experiențe de utilizare”. A spus el adăugând că Samsung a trebuit să depășească multe bariere tehnologice pentru a produce smartphone-ul pliabil.

Samsung include printre altele: Samsung Electronics – cea mai mare companie din lume de tehnologia informației, electronice de consum și microprocesoare. Samsung Heavy Industries al doilea cel mai mare constructor naval din lume. Samsung Engineering și Samsung C & T cele mai mari companii de construcții din lume.

Chung Eui-suk a adăugat că gigantul tech este pregătit să vină cu o nouă formă de smartphone-uri. Compania va face acest lucru deoarece a monitorizat nevoile clienților și vrea să vină în întâmpinarea cerințelor acestora.

„Înțelegerea nevoilor consumatorilor – în special, cererea pentru un ecran mai mare, ne-a determinat să creăm acest dispozitiv revoluționar. Compania noastră a fost deja pionierul inovării care definește o anumită categorie cu seria Galaxy Note. Dar am observat că cererea pentru ecrane mai mari pentru a ține pasul cu consumul de conținut a rămas în continuare”, a spus el.

La ce ne putem aștepta în continuare de la Samsung este greu de spus. Gigantul tech este în fruntea companiilor care au depus brevete de Inteligență Artificială. Iar acest domeniu este unul uriaș. Sigur că ne gândim în primul rând la aplicațiile AI în telefoane, dar posibilitățile AI sunt infinite.

Fizicianul Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca AI să poată evolua până la punctul în care oamenii nu ar putea să o controleze. Hawking a spus că acest lucru ar putea însemna „sfârșitul rasei umane”.