Samsung lucrează la un nou laptop Chromebook Pro

859

Samsung și-a reînnoit interesul pentru Chromebook-urile high-end cu Chromebook Pro lansat în 2017. Compania a lansat de atunci mai multe variante actualizate de Chromebook și nu de mult timp a lansat o nouă variantă Pro. O nouă informație, via SamMobile, sugerează că gigantul tech a început să lucreze la un nou Chromebook Pro.

Este desigur prea devreme, deci nu sunt multe informații despre acest nou dispozitiv în acest moment. Cu toate acestea, se crede că noul Samsung Chromebook Pro poate include procesoare de la Comet Lake din noua generație Comet. Chips-urile vor ajunge la Samsung mai târziu în acest an.

Este posibil ca noul Chromebook Pro să nu fie dezvăluit înaintea CES 2020

Samsung a lansat o serie de noi variante Chromebook Plus la sfârșitul anului trecut, care includeau și un model LTE. Compania sud-coreeană a lansat în liniște și un Chromebook Pro cu o tastatură cu taste cu iluminare din spate, ceva mai devreme. Deci, este timpul ca Samsung să dea satisfacție iubitorilor de chromebook-uri cu un nou laptop Chromebook Pro, pentru utilizatorii de putere.

Site-ul ChromeUnboxed a depistat câteva informații despre acest nou Chromebook în fișierele Chromium. Nu este prea clar ce caracteristici va avea acest dispozitiv, momentan codificat „Kohaku”. Sunt, în aceste fișiere, suficiente dovezi care sugerează că acesta este un viitor dispozitiv Samsung. Aceste dovezi includ e-mailuri de la Jongpil Jung care a lucrat pe aproape fiecare Chromebook Samsung în ultimii ani.

Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux. Primele Chromebook-uri au fost produse de Samsung și Acer și au fort lansate la vânzare pe data de 15 iunie 2011. În 2013, 1,76 milioane de Chromebookuri au fost vândute numai în SUA.

Specificațiile laptopului cu taste cu iluminare din spate, Samsung Chromebook Pro includ un afișaj de 12,3 inch cu o rezoluție de 2400 × 1600 pixeli. Are un procesor Intel Core M3 de 2,2 GHz, 4 GB de memorie RAM, memorie eMMC de 32 GB și o cameră de 720 p. Mai dispune de două porturi USB de tip C și o baterie de 39 Wh.

Avînd în vedere modul în care Samsung se ocupă de dezvoltarea unui nou laptop Chromebook, este posibil să nu vedem acest dispozitivul până la Consumer Electronics Show Las Vegas din 2020. Aceasta înseamnă că, cel mai probabil, vom auzi mai multe despre dispozitivul Chromebook la care lucrează Samsung în perioada următoare.