Samsung vrea să vândă un milion de laptopuri Galaxy Book Pro în acest an

352
Samsung vrea sa vanda un milion de laptopuri Galaxy Book Pro in acest an
Sursa Foto: Samsung

Luna trecută, în cadrul primului său eveniment Galaxy Unpacked pentru laptopuri, Samsung a lansat seria Galaxy Book. Au fost lansate Samsung Galaxy Book Pro și Galaxy Book Pro 360, alături de alte câteva laptopuri. Samsung Electronics își propune să livreze în acest an un milion de bucăți din seria de notebook-uri Galaxy Book Pro, conform site-ului tehnic sud-coreean TheElec.

Compania a lansat pe Galaxy Book Pro 360 și Galaxy Book Pro luna trecută. Fiecare model vine în variante de 15,6 inch (39,62 centimetri) și 13,3 inch (33.78200 centimetri). Samsung a pus pentru prima date crane OLED pe notebook-urile Windows. Cererea de laptopuri precum și prețurile acestora au crescut mult în ultima perioadă pe fondul rămânerii la domiciliu. Chiar și așa obiectivul Samsung de a vinde de un milion de laptopuri Book Pro, pare greu de atins conform unor specialiști din domeniu.

Samsung Galaxy Book Pro cu ecrane OLED

Samsung nu este un jucător important în notebook-uri. Potrivit Strategy Analytics, în 2020, Lenovo a fost cel mai mare producător de notebook-uri din lume. Compania din Taiwan a livrat pieței 54,9 milioane de laptopuri pentru o cota de piață de 24,2%. A fost urmată de urmat HP cu o cotă de 23% și Dell cu 15,6%. Apple s-a clasat pe locul patru cu 8,7% iar Acer a fost pe locul cinci cu 7,3% din cota de piață.

Cu toate acestea, se așteaptă ca piața generală a notebook-urilor să crească în acest an. O altă firmă de cercetare de piață TrendForce se așteaptă ca livrarea notebook-urilor în acest an să crească cu 10% față de 2020, cu livrări de peste 220 de milioane de unități. Anul trecut, livrările de notebook-uri au ajuns la 200 de milioane de unități, o creștere de 23% față de 2019.

UBI Research este o companie de cercetare de piață din Coreea de Sud. Oferă consultanță în afaceri, diverse studii legate de afișaje OLED, industria afișajelor, tehnologia echipamentelor de producție AMOLED, PMOLED și OLED și publică Internet Media OLEDNET.

Potrivit UBI Research, Samsung Display intenționează să livreze două milioane de ecrane OLED pentru notebook-uri în acest an. Compania de studiu de piață estimează că Samsung Display va produce probabil doar 1,5 milioane de ecrane. Aceasta înseamnă că diferența de ecrane (500.000 bucăți) va fi primită de Samsung de la Iljin Display. Conform TheElec, anterior, Iljin a furnizat panouri cu ecran tactil pentru smartphone-urile Samsung.

Decizia Samsung Display de a cheltui mai mult pentru a-și extinde liniile de producție OLED pentru notebook, va fi determinată de vânzările noilor laptopuri. Samsung Display fabrică în prezent panouri OLED pentru notebook-uri la linia sa de producție A2.