Samsung și Google ar putea colabora pentru lentile de contact inteligente

341
Samsung si Google ar putea intra pe piata lentilelor de contact inteligente
Sursa Foto: goffkein.pro/Shutterstock

Tot mai mult se face referire, mai în glumă mai în serios, la generația de astăzi ca fiind cyborgi. Acest lucru se întâmplă mai ales din cauza dependenței noastre de dispozitive electronice și a utilizării aproape constantă a smartphone-urilor. Bineînțeles, se folosește termenul în mod liber. Pentru a deveni cyborgi adevărați, această tehnologie ar trebui să fie încorporată în corpul uman, un proces pe care puțini oameni ar putea să-l accepte. Dar, acest lucru este mai aproape decât credem. Sunt informații conform căreia Samsung și Google vor să colaboreze pentru lentile de contact inteligente.

Cel mai aproape de acest tip de tehnologie sunt gadgeturile și senzorii proiectați pentru a fi utilizați direct pe corp, cum ar fi autocolante „inteligente”, tatuaje sau lentile de contact. Ultimul concept nu este nou, deși tehnologia este cu greu pregătită pentru adoptarea în masă. Multe companii de tehnologie sunt cu ochii pe această tehnologie, dar până acum a rămas invizibilă pentru public. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe prin colaborarea dintre companiile Samsung și Google.

Lentilele de contact inteligente pline de senzori ar putea îmbunătăți starea asistenței medicale și, în mod indirect, viața oamenilor. Poate colaborarea dintre cei doi giganți mondiali are în vedere să folosească astfel de lentile pentru a ne conecta cu metaversul. Nu sunt multe informații în acest moment.

Colaborare Samsung și Google pentru lentile de contact inteligente

Conform Slashgear, dacă analiștii de piață sunt de crezut, suntem în pragul unei revoluții a lentilelor de contact inteligente. Deloc surprinzător, se pare că cele două companii vor fi în fruntea noii industrii, pentru un tip nou de purtabile. Ambele companii lucrează la lentilele de contact inteligente de câțiva ani în acest moment. Având în vedere experiența sa în semiconductori și display-uri, Samsung este foarte interesată de acest segment, chiar dacă nu lansează un produs propriu. Google are chiar și o divizie de cercetare dedicată pentru lentile de contact inteligente, printre altele.

Potrivit Global Market Vision, piața acestor lentile va crește în următorii cinci ani, cu Google și Samsung în prim plan. Este o perspectivă optimistă, având în vedere că există puține informații publice despre prototipuri sau alte tehnologii din domeniu în acest moment. Este aproape de neconceput ca o nouă categorie de dispozitive portabile să aibă brusc o creștere, dar, poate fi același boom pe care l-a avut piața smartphone-urilor în primii ani.

Leonardo da Vinci este creditat cu introducerea ideii de lentile de contact în Codexul ochiului din 1508. Lentilele de contact sunt utilizate de peste 150 de milioane de oameni la nivel global. Piața lentilelor de contact a generat venituri de 8,41 miliarde USD în 2021.

Lentilele de contact inteligente ar putea fi mai aproape de smartwatch-uri în ceea ce privește multitudinea de senzori. Dar, foarte puțini au înțeles de fapt pentru ce ar fi utile ceasurile inteligente în primii lor ani de existență. Apoi smartwatch-urile au devenit o mică clinică personală de diagnosticare. Lentilele de contact inteligente au același potențial, mai ales având în vedere modul în care sunt situate direct pe ochi.

Acestea fiind spuse, inconvenientele purtării acestor dispozitive combinate cu ceea ce vor fi probabil scenarii de utilizare de nișă vor descuraja inițial mulți oameni să adopte această tehnologie.